Lun rast i Bekkedalen. F.v. Kirsten Hodnefjell, Ricard Cornelius H. Roth, Tobias H. Roth og Johnny Magne Roth. Foto: Hans E.H. Jacobsen
Frode Dørum og datteren Tiril Zinke Dørum raster på Storeknut. Foto: Hans E.H. Jacobsen
Mari (6 år) fikk sitte på mamma Ingrid Wiks skuldre den siste bakken opp til Storeknut. Foto: Hans E.H. Jacobsen
Oliver Nilsen fra Skiforeningen i Stavanger var ikke redd for et bad i Ålsheia. Foto: Hans E.H. Jacobsen
Tøffing i splashdown: Ragnar Bergesen Rygnestad. Foto: Hans E.H. Jacobsen

SIRDAL: — Vi håper på Degevasstreff neste år. Blir det avlyst, så vet vi at vi har et godt alternativ, sier Ove Vikse etter at han og Thor Inge Bollestad hadde grillet pølser på Storeknut (1015 m.o.h.).

Mens nettavisen Sirdølen "jukset" og rapporterte per snøscooter, tok Aftenbladet.no fjellskiene fatt seks km fra Tjødnestøl med 500 meters stigning opp til Storeknut. Snøtemperaturen var akkurat passelig kald slik at vi kunne bruke myk tørrvoks fremfor å søle til skiene med ekkelt klister.

At det ble litt "slush" på returen bidro til å dempe farten i de tøffeste bakkene. En av de drøyt 300 på treffet var likevel uheldig og måtte ha snøscootertransport etter et fall.

Tøffing i splashdown: Ragnar Bergesen Rygnestad. Foto: Hans E.H. Jacobsen

I selve Ålsheia var det jakt etter påskeegg, Sirdals største påskekylling, maling av påskeegg og det morsomste av alt (særlig for publikum): Splashdown. Oversatt til norsk: Renne ned i vannfylt basseng.— Hva har du under, spurte vi en av de yngste deltakerne, Eirik Hystad Solberg.

— Ull, svarte Eirik, som ikke så ut til å fryse i det hele tatt.

Det flotte påskeværet er heldigvis ikke over. Værvarslet for i dag og i morgen er riktig så hyggelig; fra mandag kan det derimot bli regn.

At sesongen er på hell, tar Tjørhomfjellet snart konsekvensen av selv om snøen gjerne kunne holdt et par uker til.

— Søndag om en drøy uke avslutter vi med sykkelkjøring, sier daglig leder Ole Johan Tjørhom.