OSLO/KRISTIANSAND: - Jeg var ansatt ved Sørlandet sykehus og hadde som oppgave å være sekretær og lede arbeidet med å føre en søknad i pennen. BarnsBeste var på det tidspunktet ikke opprettet, men jeg ledet altså prosjektgruppen.

Kari Henriksen forteller at dette arbeidet fikk støtte av departementet etter en søknadsprosess våren 2007. Det endelige vedtaket om midler kom tidlig på høsten. Først i desember 2007 ble Kari Henriksen statssekretær i helsedepartementet under statsråd Sylvia Brustad.

— Fikk Barns Beste en ny million etter at du ble statssekretær?

Jeg jobbet i departementet da det i Stortinget ble vedtatten lovendring, som handlet om at absolutt alle barn av syke, psykisk somsomatisk skulle få hjelp.

Oppjustering

Som en konsekvens av endringen i lovverket ble tildelingentil spesialisthelsetjenesten og kompetansesenteret BarnsBeste oppjustert.

VGmeldte i dag at Henriksen på vegne av BarnsBeste søkte staten om pengestøtte - og fikk ja. Da hun ble statssekretær for Ap, ga hun en million til.

Kari Henriksen understreker at hun ikke hverken hadde ansvaret for spesialisttjenesten eller budsjettprosessen som statssekretær.

- Ble statsstøtten mangedoblet i løpet av din tid som statssekretær?

— At bevilgningen til tiltaket ble mangedoblet er feil. Jeg begynte i 2007, desember. Da var bevilgningene for 2008 vedtatt. Justeringene kom inn i budsjettet for 2009. Jeg sluttet i april 2009, før endelig budsjettbehandling av 2010 budsjettet.

- Var du inne i disse bevilgningene?

— Jeg var selv ikke inn i noen av bevilgningene – det bekrefter departement selv.

Permisjon

- Er du fortsatt ansatt på Sørlandet sykehus og BarnsBeste-senteret?

— Nei, jeg har permisjon fra Sørlandet sykehus, men ikke fra barns beste. Jeg kunne ikke midlertidig gå inn i ledelsen.

- Har du sittet på begge sider av bordet?

— Nei, jeg har ikke vært med på å behandle noen bevilgninger til BarnsBeste.

- Ikke i min portefølje

- Kjente departementet til at du hadde jobbet med kompetansesenteret og søkte om midler til drift av dette da du startet som statssekretær?

— Ja, det gjorde de. Det lå i cv og min presentasjon på nett. Dette var helt åpent hvor kom fra og hva jeg hadde gjort, sier Henriksen.

Henriksen understreker nok en gang at hun som statssekretær ikke var med på saksforberedelser, verken til sykehusene eller BarnsBeste da hun var statssekretær.

— Det lå rett og slett ikke i min portefølje, sier hun.