KRISTIANSAND: De tre jentene ler og nikker gjenkjennende når de hører utdrag fra kommentaren til sosiale medier-ekspert, Malin Schulze som innleder med en ganske så typisk statusoppdatering fra Facebook.

Perfekte kvinner?

"Våknet opp til skjønne englebarn, har vasket hus, strøket bunadskjorter, bakt, jobbet et par timer, vært hos frisøren og besøkt min flotte svigermor. Nå middag, korøving med niåringen og en deilig spinningtime! #Lykke!!”

— Sånne lange statusoppdateringer er typisk for damer i 50-årene, mener Ylva Sanner (17), Sabina Wold (18) og Amalie Eilertsen (17).De er alle dypt konsentrerte om Facebook på smarttelefonene sine når vi treffer dem ved lunsjtider på Frøken Larsen.

Selv om jentene er en smule avhengige av Facebook, er ingen av dem særlig opptatt av å fremstille seg selv om særlig perfekte. Det blir mest tull og tøys.

— Vi ler og tuller med sånne statusoppdateringer, sier jentene.

- Kroppsfikserte gutter

De tre venninnene tror kanskje at de ikke er helt typiske for sin aldersgruppe.

— Jeg tror at mange jenter på vår alder vil fremstille seg som perfekte, sier Amalie Eilertsen.

Guttene er visst like ille.

— Gutter er veldig kroppsfikserte. Det er mange som skriver om hvor mye de trener og som legger ut bilder av seg selv i barisen, sier jentene.

- Facebook-blogg

Det blir visst bedre med årene, for menn i 50-årene legger stort sett ut en og annen nyhetssak. Damene i samme aldersgruppe har en liten Facebook-blogg.

— Det er bare kleint med damer i 50-årene på Facebook. De skriver sykt lange statusoppdateringer om alt de har oppnådd i løpet av dagen eller livet, sier de tre venninnene.

Det er bare kleint med damer i 50-årene på Facebook. De skriver sykt lange statusoppdateringer om alt de har oppnådd i løpet av dagen eller livetJentene mener at det er bedre å kunne le litt av seg selv i stedet for å prøve å fremstille seg selv som perfekt.

— Folk gjennomskuer deg. De ser at du ikke er den samme personen på Facebook som du er i virkeligheten, sier Amalie Eilertsen.

— Ja, jeg vil heller at folk skal kunne le av et litt rart bilde av meg på Facebook, enn at jeg skal fjerne det for at folk skal tro at jeg er prefekt, sier Sabina Wold.

Samtidig mener de at folk ikke bør legge for mye ut på Facebook.

— Veldig personlige følelser kan man heller dele med nære venner, sier Eilertsen

— Ja, man må ha litt respekt for seg selv, mener Sabina Wold.

- Mest tull

Selv mener jentene at det blir mest tull i statusoppdateringene de har på Facebook. Amalies to siste statusoppdateringer lyder som følger: "Jeg åpnet samfunnsfagboken min og angret". "Mamma spurte om hun kunne kjøpe 2D-briller på kino i dag".

Ellers handler statusoppdateringene for jentene på dramalinja på Vågsbygd stort sett om skole for tiden.

"Drukner i tentamener" er Ylvas siste oppdatering, og Sabina skrev sist "Tysk heldags overstått. Tidlig? Kanskje fordi min langsvarsoppgave var på 81 ord".