KRISTIANSAND: Det var lørdag like etter klokka 19 at 62-åringen fra Kristiansand smalt inn i midtrabatten før rundkjøringen ved Oddernes gartneri.

Den røde Ford Focusen fikk betydelige skader i fronten, og sjåføren og hans fire år gamle sønn ble fraktet til legevakten med ambulanse. Etter en sjekk og noen røntgenbilder på sykehuset ble det klart at begge slapp fra ulykken uten skader.

Til Fædrelandsvennen sier 62-åringen at han rett og slett ikke så midtrabatten som han smalt inn i.

— Jeg kjørte under fartsgrensa, kanskje i 40 kilometer i timen. Jeg var uoppmerksom i noen sekunder da jeg skrudde på vifta, men samtidig var midtrabatten så skitten at jeg ikke enset den eller skiltet med den hvite pilen, sier han.Han sier at han lå i riktig fil, men at han traff siden på midtrabatten.

— Den stikker litt inn i veibanen, kanskje 40 centimeter. Det var nok til at jeg traff den med venstre side av bilen, sier han.

Ingen personskader

Sønnen på fire år satt i barnesetet bak, og kom fra det uten skader.

— Han ble litt redd, men roet seg raskt. Han var mer lei seg for at bilen var ødelagt.

62-åringen sier at han ikke forstår hensikten med midtrabatten.

— Den står kanskje 100 meter fra rundkjøringen, så jeg ser ikke helt poenget.

Politiet vil ikke følge opp saken videre.

— De ringte et par ganger på sykehuset for å høre om det var noen personskader, noe jeg kunne avkrefte, sier sjåføren.

- Kan være vanskelig

Ulykken skjedde på Østre Ringvei, som er en fylkesvei i Kristiansand. Kristiansand kommune har dermed ikke ansvar for veivedlikeholdet, men Jon Petter Langfeldt i vei- og prosjektavdelingen i Kristiansand sier at han forstår ulykkessjåføren.

— At akkurat en midtrabatt kan være vanskelig å se har jeg forståelse for. Det kan bli mørkt og uoversiktlig, men samtidig må trafikantene regne med dette og være observante, sier han til Fædrelandsvennen.

Langfeldt trekker fram E 39 gjennom Hannevika som et spesielt vanskelig sted.

— Vi har fått telefoner på at det er vanskelig å se hvordan man skal kjøre der, med endret kjøremønster, spesielt når det er mørkt, sier han.

- Har folk ute

Det er NCC som er ansvarlig for vedlikehold av fylkesveier i Kristiansand, og prosjektleder Christoffer Holskog sier at skitne skilt er noe de bruker mye tid på nå.

— Vi utfører renholdsrutiner i henhold til kontrakten med Statens vegvesen, men det er klart at på denne tiden av året så er vi mye rundt omkring og vasker skitne skilt, sier han.

— Jeg ser han har kjørt inn i støtputa, men jeg kan ikke si hvor skittent det har vært der. Men vi har folk ute og bruker mye tid på dette, sier han.