Politikerne i Mandal har sagt nei til at Rally Sørland får starte fra den nye gangbroa. Hvorfor så viktig å få starte fra broa? — Det hadde vært en unik mulighet for å profilere det fine i byen. NRK sender en halv time fra starten, og da er det synd at vi ikke får vist broa og elva i sentrum.

Biler har vel lite å gjøre på gangbroa? - Ei gangbro skal det være, ingen tvil om det. Men dette er biler på 1200 kilo som kjører på gummidekk, så broa hadde utvilsomt tålt det.

Hvorfor så interessert i rally? - Jeg har alltid vært, helt siden jeg var guttunge. Til stadighet har jeg fire, fem registrerte biler, og totalt sett har jeg hatt 43 biler.

Hvilken rolle har du i Rally Sørland? - KAK står som teknisk arrangør, men jeg er styremedlem i "iMandal" som står bak aktivitetene rundt rallyet.

Og så har du kjørt rally selv? - Ja, to ganger har jeg deltatt i et løp på 14.000 kilometer som går fra Budapest til Mali i Afrika. Rallyet er et motstykke til Paris- Dakar som etter hvert ble et løp for mangemillionærer, mens dette er et lavkostrally hvor man bidrar med humanitære innslag til lokalbefolkningen. Selv har vi hjulpet til med et skoleprosjekt i nord-Mali.

Du har gjennom Butikkvikling Sør i alle år jobbet for nærbutikkenes eksistens. Er de fortsatt liv laga? - Nå ser vi at flere småbutikker ute i distriktene ruster opp eller bygger nytt, og de som satser vil utvilsomt være der i framtiden. Mange beboere på landsbygda har tatt et valg om å støtte nærbutikkene sine, og det er først ved en nedleggelse mange merker at butikken er borte.

Hva gjør du utenom rally og butikk? - Jeg er et dugnadsmenneske. Det er gøy og inspirerende dersom det organiseres riktig. Vi har fem barn, og i mange år har vi jobbet mye både for svømmeklubben og turnforeningen. Selv har jeg også vært delaktig i dugnadsarbeidet for Skalldyrfestivalen. Men bevares, jeg har nok av egne prosjekter. Nå jobber jeg med boligfelt og flere andre byggeprosjekter rundt om i byen.

Hvor drar du for å slappe av? - Jeg fikk beskjed om å roe ned noen hakk, og dro derfor et halvt år til Spania hvor vi har feriehus. Dessuten har vi ei hytte i Åseral som blir brukt en del vinterstid.