KRISTIANSAND: — Vi får se fremover. Den nye Sørlandsbenken har nå en stor jobb foran seg. Neste års statsbudsjett blir prøvesteinen på om Sørlandet høres på, sier Lauvdal, som ledet Sørlandsutvalget og som også er rektor ved UiA.

Det var næringsminister Trond Giske og kommunalminister Liv Signe Navarsete som satte ned Sørlandsutvalget, fordi de ville ta tak i landsdelens utfordringer. I statsbudsjettet har de ikke funnet pengene til å følge opp en eneste av utvalgets konklusjoner.

Ikke én ingeniørstudent

— Særlig skuffet er jeg over at det ikke sies ett ord om Sørlandslabben, og at landet får 260 nye ingeniørstudenter, men ingen på Agder, sier Lauvdal.

Sørlandslabben er tenkt som et laboratorium hvor næringsliv og universitetet hjelper hverandre til å utvikle ny kompetanse og teknologi.

Sørlandsutvalget hadde også mål om å gjøre UiA til landets nest største ingeniørskole. Samferdsel sto også høyt på Sørlandsutvalgets forslagsliste, fordi bedre veier kan "logge" utkantene som sliter tettere på vekstregionene i Grimstad og Kristiansand.

— Jeg er skuffet. Nye politikere har en stor oppgave foran seg, sier Lauvdal.

Trodde

Aps Kari Henriksen sier hun trodde Sørlandslabben lå inne med midler, men det finnes ikke spor av labben i noen av regjeringens pressemeldinger.