OSLO: – Jeg synes det er interessant at det blir valgt en miljøvernminister uten parlamentarisk erfaring. Det er en utfordring, noe vi så med Helen Bjørnøy. Jeg ønsker meg en så sterk miljøvernminister som mulig, men skal ikke bruke det mot henne, sier Frederic Hauge, leder av miljøstiftelsen Bellona, til Fædrelandsvennen.

Han ser fram til å møte landets nye miljøvernminister, Tine Sundtoft fra Lillesand, og lover kamp for miljøet fra første møte.– Vi har ingen tid å miste i kampen for miljøet. Det blir full krig fra dag èn. Eller, hun skal få et par dager til å flytte inn på kontoret. Men vi har mange saker som ligger og venter, forteller han.

– Sundtoft kommer til å få en interessant og bratt læringskurve, legger han til.

Mot vindmøller?

Bellona-lederen har undersøkt Sundtofts bakgrunn, og har spesielt lagt merke til at hun som fylkesrådmann i Vest-Agder har frarådet å gi konsesjon til vindmøller i Tonstad og på Kvinesheia.

– Hun har fremstått som skeptisk til vindmøller. Der er vi uenige. Vi mener vindkraft er svært viktig, og det kommer vi til å si fra om, sier Hauge.

Bellona-lederen gleder seg til å opprette en dialog med Sundtoft så snart hun har blitt utnevnt til statsråd.

– Det blir en utfordring, men jeg ønsker henne lykke til. Hun må få muligheten. Jeg ser fram til å diskutere med henne, sier Hauge.