KRISTIANSAND: — Planen er å møtes ved Myren gård klokken 07. Derifra kjører vi i kolonne med til bomstasjonen i Hannevika hvor vi vil vise vår avsky mot den planlagte økningen av bomavgiften i Kristiansand, sier Svein Inge Olsen til fvn.no.

Snill aksjon Olsen, bedre kjent som leder av Protestfestivalen, er en av de mest markante aksjonistene i Facebook-gruppa som teller over 21.000 medlemmer. Han hevder at onsdagens aksjon får et «snilt» uttrykk.

— Det blir en snill aksjon, men det kan tenkes at vi blir langt slemmere dersom ikke morgendagens aksjon hjelper. Vi gir oss ikke før politikerne endrer sin beslutning, sier Olsen.

Grethe Nordgård er en annen Facebook-aktivist som har engasjert seg sterkt i bomsaken. Hun medgir også at folk skal slippe å komme for sent på jobb som følge av onsdagens aksjon.

Sperrer ikke trafikken - Vi er blitt enige om å ikke stoppe trafikken denne gangen, men å henge opp en del plakater for å bevisstgjøre folk på hva denne økningen innebærer, sier hun.

Svein Inge Olsen antar at minst 10 - 15 medlemmer i gruppen kommer til å aksjonere i morgen.

— I tillegg til å vise plakater kommer vi til å ha med oss lenker som et symbol på at vi er villig til å lenke oss fast til bomstasjonene dersom politikerne ikke omgjør vedtaket, sier han.

Rive ned bomstasjonene? Ifølge de to er flere medlemmer i aksjonsgruppen villig til å strekke seg langt for å få bystyret til å gjøre kuvending.

— Noen ønsker å lamme trafikken fullstendig ved å stoppe opp i bommen, mens andre ønsker å lenke seg fast eller gå til fysisk angrep på bomstasjonene, sier Nordgård.

Anmeldelse I tillegg til å aksjonere ved bommen har representanter fra aksjonsgruppa forfattet en politianmeldelse. Anmeldelsen er myntet på politikere i bystyret i Kristiansand som var med på å banke gjennom de økte bomavgiftene.

— Vi mener det er begått lovbrudd ved å vedta disse dramatiske avgiftsendringene, sier Nordgård.

Av de over 21.000 medlemmene i Facebook-gruppen er det bare et fåtall som er aktive i diskusjonen på nettsiden. Dette blir også kommentert av flere medlemmer. Svein Inge Olsen må også medgi at han er litt skuffet over engasjementet.

Lite engasjement - Ja, men det er jo typisk Sørlandet. Galskapen er likevel den samme om det er få som engasjerer seg. De som først skriver noe på nettsiden bruker sterke ord, sier Olsen.

Han spekulerer også i om folk ikke vil engasjere seg i frykt for at aksjonsmedlemmer vil begå sivil ulydighet de ikke kan stå inne for.

— Noen ønsker å bruke sterke aksjonsformer for å nå fram med budskapet sitt, mens andre vil gjøre det i brevsform. Det er noe uenighet om det, sier Olsen.