FARSUND: Ifølge daglig leder er det stjålet 40 ti-kilos kompositt-beholdere. Tyvene har ikke vært interessert i ståltankene.

Ca. 40.000 kroner De stjålne dunkene har en utsalgspris på omkring 1000 kroner per stykk.

— Porten sto på vidt gap da jeg kom på jobb. Hengelåsen var klippet rett. Det kan tyde på at de har hatt med seg et solid verktøy, opplyser daglig leder Kenneth Frigstad til fvn.no.

Tyveriet ble varslet klokken 07.15 tirsdag morgen. Det er usikkert når tyveriet har skjedd. Politiet fikk i natt melding om en stjålet uregistrert båthenger på YX Vanse. Det er foreløpig usikkert om dette forholdet kan kobles til gasstyveriet.

Ber butikker være obs Montér Vanse fikk på fredag i forrige uke ny leveranse av gassbeholdere fra leverandøren.

— Vi har heldigvis vært forskånet for innbrudd de siste årene. Jeg vil oppfordre butikkeiere i distriktet om å være på vakt mot tilsvarende innbrudd, sier Frigstad.

Politibetjent Lasse Moe fra Farsund lensmannskontor var på åstedet tirsdag morgen for å undersøke forholdet. Han mener tyvene må ha benyttet et stort kjøretøy for å få med seg alle gassbeholderne.

- Forundret - Jeg er forundret over at ingen har sett noe. Stedet ligger relativt åpent, og har innsyn, sier Moe.

Tyvene har ikke vært inne i selve forretningen til Montér Vanse. Politiet har ikke noe godt svar på hvorfor tyvene har gått for gass.

— De går etter alt med verdi, kommenterer politiet.