KRISTIANSAND: Politiets operasjonssentral bekrefter klokken 10.50 at de to personene på motorsykkelen omkom i ulykken. Alder på de to involverte er fortsatt ukjent.

— Sykehuset har bekreftet at to personer er omkommet. Vi konsentrerer oss nå om å finne identiteten på disse to, sier operasjonsleder Børge Steinsland til Fædrelandsvennen like før klokken 11. Klokken 14.00 bekrefter politiet at de to som omkom var menn. Identiteten til de to er fortsatt ukjent.

— Motorsykkelen ble meldt stjålet fra Lillesand 24. september, opplyser Steinsland.

Teknikere fra politiet og Statens vegvesen har gjort sine undersøkelser på åstedet.

— Men det er ingen vitner som har sett selve smellen eller motorsykkelen forut for ulykken, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Traff skilt

Ifølge vitner Fædrelandsvennen har snakket med på åstedet skal motorsykkelen ha kommet ut Vesterveietunnelen på E 39 fra byen retning Søgne.

Ved utløpet tunnelen på E 39 traff motorsykkelisten et skilt på midtrabatten. De to omkomne ble liggende ved treffstedet, mens motorsykkelen fortsatt cirka 40 meter bortover E 39. ## To personer omkom

Ulykken skjedde ved utløpet av Vesterveitunnelen. E 39 ble sperret etter ulykken. Foto: Kjartan Bjelland

Innsatsleder Salve Eieland ved Kristiansand politistasjon opplyser at politiet ikke har indikasjoner på at andre andre kjøretøy var involvert i ulykken.Etter det Fædrelandsvennen får opplyst fra de første vitnene som kom til åstedet, skal det ikke ha vært vitner til selve ulykken.

De to motorsyklistene ble lagt i stabilt sideleie. Det ble utført livreddende assistanse på stedet før de to ble kjørt til sykehus i ambulanser.

Sørlandet sykehus opplyser på sine nettsider at de to var livstruende skadet da de kom til Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Trafikkork på E 39

Her skjedde ulykken. Bildet er tatt etter at de to involverte ble kjørt til sykehus. Foto: Jan Oddvar Eide

Flere ambulanser og brannmannskaper var på stedet. Ved 9.40-tiden kom også politiets kriminalteknikere, som rykker ut ved alvorlige ulykker, fram til ulykkesstedet. Trafikken sto ved 9.20-tiden fullstendig bom fast på vei ut av Kristiansand. Innsatsleder Eieland opplyste da at Vesterveibroa ville bli åpnet for trafikk like før klokken 10. Vesterveitunnelen forble stengt og trafikken ble omdirigert over over Tinnheia, der det var saktegående kø i timene etter ulykken mens åstedet ble sikret og ryddet.