— Toget sto veldig lenge i Kristiansand før vi fikk vite hva som hadde skjedd, forteller Susanne Kristoffersen, til Aftenbladet.no.

Hun og Lisa Marie Gudmestad var i natt på vei hjem fra russetreff i Oslo da nattoget sporet av ved Kristiansand stasjon ved firetiden i natt.

— Jeg tror jeg småsov da toget begynte å riste litt. Så ble vi stående, forteller de to russene ved Lundehaugen videregående skole. Litt før klokken ni i morges ankom de endelig Sandnes, men i buss fra Kristiansand.

— Tror vi ventet i Kristiansand i to timer før bussen kom, forteller to litt trøtte 18-åringer i regnet på Ruten i Sandnes.

Lite matte

  • Det var ingen opplysninger over høyttalerne hva som hadde skjedd og hvorfor vi ble stående, men da vi spurte personalet sa de at toget hadde sporet av, sier Kristoffersen.

Hun var i morges forsinket til en matematikktentamen, men skolen mener det skal ordne seg. Noe ekstra matematikklesing har det ikke blitt i natt.

— Nei, hehe.

Lisa Marie Gudmestad er mer heldig. Hun hadde matematikktentamen på fredag.

Ble stående

Jane Serigstad fra Verdalen og Irene Serigstad satt også i en av de bakerste vognene da nattoget sporet av i natt. De opplevde situasjonen som udramatisk, men lurte på hva som skjedde da toget ble stående vel lenge uten at de fikk gå ut i Kristiansand.

— Jeg var våken da vi passerte Vennesla og var klar til å endelig gå ut og ta en røyk og lufte hunden i Kristiansand. Jeg merket ikke noe til selve avsporingen, men det gikk lenge før vi fikk vite hva som skjedd. Etter hvert så vi at de to fremste vognene sto skeivt, forteller Jane Serigstad.

— Ingen bråstopp eller noe slikt, sier Irene Serigstad om avsporingen i natt.