KRISTIANSAND/GJERSTAD: Det var rett før klokken 11.30 at Jernbaneverket fikk beskjed om at NSB-toget fra Stavanger hadde kjørt inn i en kjøreledning som hadde falt ned på linjen mellom Vegårshei og Gjerstad.

– Ifølge lokale folk på stedet er det dårlige veiforbindelser så det er ikke mulig å hente passasjerene ut, forteller pressevakt i Jernbaneverket Harry Korslund til fvn.no.

I over to og en halv time sto toget stille uten strøm.

– Stemningen er bra, men det er lite luft i toget. Ventilasjonen krever strøm vi ikke har, sier passasjer Kim R. Grønlund til agderposten.no.

Dyttet videre

Jernbaneverket regner med at arbeidet med kjøreledningen vil vare til rundt klokken 17–18. Det er rundt 80 meter med kjøreledning som må fikses. Passasjerene i toget vil derimot slippe å vente så lenge.

– De vil bli dyttet av et annet tog til neste stasjon. Derfra skal de klare å komme seg videre for egen maskin, forteller Korslund.

Innstilt

Toget skulle opprinnelig være på Oslo S klokken 13.56. NSB melder på sine nettsider at toget nå er 3 timer og 40 minutter forsinket.

Som følge av arbeidet på strekningen vil to tog bli innstilt mellom Gjerstad og Kristiansand. Tog fra Stavanger 10.33 til Oslo og tog fra Oslo klokken 11:11 retning sørover, vil begge bli erstattet med buss og taxi på strekningen. Togene skulle opprinnelig vært i Oslo klokken 18.56 og Stavanger 19.18, men man kan regne med forsinkelser på begge disse to togene.