Trykk på bildet i toppen av artikkelen for å se video.

KRISTIANSAND: Byen med 171 leiligheter og 750 senger koster 200 millioner kroner, og står ferdig til pinse neste år.

– Dette er kronen på verket for Kaptein Sabeltann-universet, sier kapteinens alter ego, Terje Formoe, til fvn.no.

Han har vært ute på alle verdens hav, og aldri sett maken til sjørøverby. Kapteinen er overbevist om å vinne sjøslaget om turister fra både inn— og utland.

Den nye NRK-serien om Sabeltann og Pinky, 26 episoder med premiere til høsten, skal bidra til å lokke enda flere små og store pirater til sydlige farvann.

– Dette blir for sjørøvere i alle aldrer, fra 0 til 90, eller 100, uttaler sjørøverkapteinen.

I dag holdt Dyreparken pressekonferanse om tidenes investering, som kommer like etter at Badelandet i fjor ble bygd til 120 millioner.

– Mange snakker om at vi må få utvidet turistsesongen, men vi investerer for få utvidet sesongen. Åpningstiden blir fra påske til høstferie, tilsvarende Badelandet, dermed får også Dyreparken en lengre hovedsesong. Dette vil drive med seg trafikk, uttaler Reidar Fuglestad, konsernsjef for Dyreparken Utvikling.

Byen inneholder blant annet et ti meter høyt dødninghode som skal støpes i betong, og en borg – Villa Rosa – med 12 leiligheter inni. Det kommer også et fellesbygg med inngang, resepsjon og butikk.

Overnattingsbyen bygges opp som et tematisert tilbud basert på Kaptein Sabeltanns historier. Her kan du bo i Kaptein Sabeltanns suite i hans berømte borg, i Langemanns hus, i Pelle og Pysas hus og identifisere deg med historien når du bor der.

Sabeltann-showet vil fortsatt gå fra scenen i Kjuttaviga, mens omgivelsene i Abra Havn vil bli brukt til diverse stunt og opptredener fra skutesiden.

Et andre byggetrinn skal åpne for ytterligere 500 senger, men dette er foreløpig helt i det blå.

.