KRISTIANSAND: Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Vest-Agder gir "Fylkespris for universell utforming 2011" til Midt-Agder friluftsråd. Prisen er på 20.000 kroner. Prisen vil bli overlevert i forbindelse med fylkestingets møte i Kristiansand i desember.

Det er Vest-Agder fylkeskommune og Fylkesmannen i Vest-Agder som deler ut prisen.

— Den gis som en stimulans til en person, organisasjon eller gruppe som har gjort en ekstra innsats for å oppnå god tilgjengelighet gjennom universell utforming. Dette som et godt eksempel til etterfølgelse av andre, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Veiviseren

Det er boken ”Veiviseren – 50 turer på hjul” som fremheves i pressemeldingen. Den ble utgitt av Midt-Agder friluftsråd i år.

— I boken beskrives 50 frilufts- og turmuligheter i Søgne, Songdalen, Vennesla og Kristiansand. Det spesielle i boken er at alle turene er tilgjengelige for personer med nedsatt funksjonsevne. Det er spesielt fokusert på tilgjengelighet med rullestol/scooter. I tillegg er det tatt hensyn til svaksynte i turbeskrivelsene, spesielt med tanke på kontraster og ledelinjer i naturen.

Boken er også egnet for alle andre som vil på tur enten med barnevogn, sykkel eller bare til fots. Alle turene har en turbeskrivelse med praktisk informasjon om vanskelighetsgrad, lengde og spesiell tilrettelegging. Det er i tillegg kart til hver tur, samt natur- og kulturhistoriske opplysninger om de ulike områdene, heter det i pressemeldingen.