KRISTIANSAND: Vitneavhørene i drapssaken fortsatte etter tiltales forklaring tirsdag ettermiddag. Først forklarte politibetjent Kollbjørn Volland seg. Han var med på å pågripe tiltalte hjemme hos faren. Han sa at de måtte bryte seg inn. Politiet ble møtt av tiltales hund, og måtte jage den vekk.

Tiltalte ble funnet i et soverom i andre etasje, der han forsøkte å gjemme seg under dyna. Han ble pågrepet uten dramatikk.

På ryggen

Deretter forklarte politibetjent Erik Lund seg. Det var han som fant Heidi Thisland Jensen på parkeringsplassen. Et vitne hadde sett voldsutøvelsen fra andre siden av veien og viste stedet til politiet. – Hun lå på ryggen med kuttskader, forklarte Lund som utførte livredning. Etter hvert kom ambulansepersonell til, men livet sto ikke til å redde. Hun ble erklært død etter 35 minutter.

Lund fortalte at de raskt fattet mistanke til tiltalte fordi Heidi Thisland Jensen tidligere hadde anmeldt ham for vold. Tiltalte var idømt besøksforbud for å beskytte drapsofferet for ytterligere vold.

Lund hadde tidligere tatt i mot forklaring fra Thisland Jensen angående volden.

– Hun var redd ham, sa betjenten.

I retten viste Lund fram et aluminiumsballtre som tiltalte skal ha slått Heidi Thisland Jensen med ved en anledning.

Viste bilder

En tredje politimann, Bernt Mushom, som er kriminaltekniker ble også avhørt. Han var en av de som undersøkte åstedet. I retten i dag viste han bilder fra stedet og av den drepte kvinnen. Da bildene ble vist stirret tiltalte rett foran seg, og så ikke på dem.

Mushom viste også bilder av en speiderkniv, en slire og en sneip ble funnet på stedet. Sliren og kniven ble funnet flere meter unna hverandre. Mellom avdøde og kniven var det drøye seks meter. Sneipen var blodig med dna-treff fra avdøde.

Han viste også bilder av tiltaltes blodige hender tatt på Mandal politistasjon en stund etter pågripelsen. Blodet stammet fra avdøde.

Bilder fra boligen til Thisland Jensen viste tydelige tegn til dramatikk i stua.