Dennis Guldhammer. FOTO: Privat

MANDAL: — Vi er en hel gjeng danske dykkere på besøk her for å trene på teknisk dykking, forteller Dennis Guldhammer, som fant levningene.Lørdag dykket de sør for Odd, i området hvor de danske guttene forsvant.

— Vi var ute og dykket på vrak i formiddag. Vi trente med undervannsscooter da vi støtte på likrester, forteller han.

Dennis Guldhammer har vært dykker i danske forsvaret. Han sikret funnet og varslet politiet. Sammen med brannvesenet dykkere ble levningene brakt på land.

— Det er funnet levninger på fem til sju meters dyp, som nå er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for identifisering, bekrefter kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr ved Agder politidistrikt.

— Vi har dna-prøver på de tre savnede danskene, slik at vi kan regne med et svar allerede til uken, sier han.

Saken fortsetter under bildet

FOTO: Dennis Guldhammer Foto: Dennis Guldhammer

Fire forsvant

Det seks danske guttene var i august i fjord på hytta til Niels Højlunds familie på Skjernøy. I tillegg til Niels Højlund og Søren Thuesen som overlevde, var Nikolaj Munk Nielsen, Jakob Skovgaard Andersen, Henrik Hyrup Møller og Thomas Hermansen med.

De seks dro ut i en liten båt, men fikk problemer med bensinslangen. En bølge slo inn over båten som sank med guttene i. De seks var bare 200 meter fra land da båten gikk under. Men strømmen var så sterk at det var umulig å nå land.

LES: Intervjuet med Søren Thuesen og Niels Højlund som overlevde

Kjent

Levningene som ble funnet lørdag ble funnet i området der fire av de danske guttene måtte gi tapt.

Nær tre uker senere Nikolaj Munk Nielsen funnet av en fisker sør for Skjernøy. Frem til i dag har altså tre av de danske guttene vært savnet.

— Vi kjenner godt historien, forteller Dennis Guldhammer, som fant levningene lørdag.

— Vi går ut i fra at det er en av dem. Det passer med stedet vi fant levningene og hvilken stand levningene var i etter å ha vært i havet siden august, sier Guldhammer.