KRISTIANSAND: – Vi har hatt tre forskjellige innbrudd i området i løpet av helgen. Ett i Sørlandsparken, ett i det nye byggområdet på Lauvåsen og ett ved senteret for tiltak for ungdom her i Randesund, opplyser etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Jan Neseland, til fvn.no.

Kan være sammenheng

Felles for alle tyveriene er at tyvene har stjålet verktøy, og innbruddene skal ha funnet sted i løpet av helgen.

– Det kan hende at det er noen som kjører rundt og stjeler verktøy der de ser en mulighet, men det er ikke åpenbart at disse sakene henger sammen med hverandre, sier etterforskningslederen.

Ikke oversikt

Ved Lauvåsen knuste tyvene et vindu på en dumper og stjal en lcd-skjerm som brukes til ryggekamera. De stjal også nøkkelen til dumperen.

– I tillegg har de rotet rundt på plassen. De har muligens stjålet flere ting også, men det har vi ikke kontroll på per nå, forteller Nesland.

I Sørlandsparken har man ikke oversikt over hva som ble stjålet.

– Det eneste som vi har fått konstatert her er at det har vært ett innbrudd, og at det er blitt stjålet verktøy, fastslå han.

Kostbart

Det siste innbruddet politiet fikk melding om, var fra senteret for tiltak for ungdom i Randesund.

– Heller ikke her har vi helt oversikt over hva som er blitt stjålet, men det er i hvert fall snakk om en del verktøy, forteller Nesland.

Han kan derfor ikke si noe om verdien på det som er blitt stjålet, men sier at det fort kan bli snakk om en del penger siden det er verktøy som er blitt stjålet.

– Det er jo ofte ganske kostbart, forklarer han.

Etterlyser tips

Politiet har ikke så mange spor å gå etter, men har sikret seg noen tekniske bevis fra stedene.

– Vi er veldig interessert i tips fra publikum. Dersom de har sett noe mistenkelig i de aktuelle områdene i løpet av helgen kan de ta kontakt med oss på telefon 02800, sier Nesland.