KRISTIANSAND: — Med dette været, så skjer det litt, sier ingeniør Geir Øgrey i Kristiansand kommune.

Mannskapene hans måtte ut to ganger til Voiebyen, først i går kveld, deretter i morgentimene på luciadagen. Begge gangene hadde gatelysene falt ut.

— Vi har flere luftstrekk i Voiebyen. Med mye vind, er ledningene sårbare. Det ene stedet hadde veilysledningen hadde blåst ned, sier Øgrey.

Kortslutning

I tillegg ble det påvist en ytterligere feil: Under vindfulle forhold hadde en armaturledning hadde løsnet og slått borti linja. Resultatet ble kortslutning.

— Vi fikk lyset tilbake i går kveld, og så datt det ut på ny på morgenkvisten. Vi er på feilsøk nå, forteller ingeniøren.

Fvn.no har fått tips om flere områder i Kristiansand enn Voiebyen som var uten gatebelysning i natt. Dette hadde verken Kristiansand kommune eller Agder Energi fått meldinger om i 10-tiden i dag.

Mange "blunk"

— Vi har et brudd mellom Hornnes og Nateland. Der er en bryter ødelagt, og strømmen er koblet ut for feilretting, sier informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til fvn.no.

Foruten det ene bruddet, har selskapet registrert "blunk" på linjer i Mandal - i området Hogganvik, Hille og Sånum, i Farsund og på Hovden.

— Det er trolig på grunn av vinden. Vi sender sms-varsel til kundene våre, sier Refsnes.

Hun forteller om "normalt god beredskap" i Agder Energi, og at selskapene følger opp feilene idet de oppstår.