KRISTIANSAND: Tirsdag morgen gikk trafikken rolig på Vågsbygdveien forbi gravemaskinene ved Trekanten.

— Det flyter bra, kommenterte en av anleggsarbeiderne på stedet til fvn.no.

Han hadde ved 8.30-tiden nettopp påbegynt arbeidsdagen, og knapt sett tendenser til kø.

LES OGSÅ: - Må forvente noe kø i morgenrushet

Veien og kjøremønsteret ble omlagt i løpet av mandagskvelden. Fra nå av følger bilistene dagens vei fra Lumberkrysset fram til en midlertidig omkjøring ved Torjesen-bygget. Bussene går på nordvestsiden av Trekanten senter. Slik vil kjøremønsteret bli i opp til to år framover, inntil ny vei er ferdigbygd.

- Bedre enn forventet

Byggeleder Alf Helge Vindsland er godt fornøyd med hvordan det gikk i dag. Han har siden 7-tiden fulgt rushtrafikken.

— Det har gått bedre enn forventet. Jeg har ikke sett noe til irritasjon eller utålmodighet blant bilistene. Køen var nesten mindre enn på en vanlig dag. Men så er det også ferietid - det kan hende det er mindre arbeidskjøring, sier Vindsland til fvn.no.

Mer merking

Et par småting skal i løpet av dagen ordnes opp i. Dét gjelder blant annet veimerkingen, som tirsdag morgen ikke var helt ferdig.

— Hensikten er at folk skal bli tydelig ledet - der skal du kjøre, forklarer byggelederen.

Trafikken er lagt godt ut til sidene for å gi veiarbeidene i midten plass. Store betongkonstruksjoner skal på sikt bli til to plankryss. Vindsland utelukker ikke køproblemer framover, selv om det gikk greit gjennom tirsdagens morgenrush.

— Vågsbygdveien har så mye trafikk at det skal små hindringer til før det blir kø. Det er derfor vi bygger nytt nå, sier byggelederen.