KRISTIANSAND: Kveldens kontroll er en av flere som Statens vegvesen gjennomfører i Kristiansandsområdet i dag.

— Vi har bilbeltekontroll kombinert med sjekk av oblat og teknisk tilstand på bil, opplyser lederen for kjøretøyavdelingen ved Statens vegvesen avdeling Vest Agder, Morten Nilsen, til fvn.no.

Sjekket 400 bilister

Kontrollen på Vesterveien ble holdt i lys av den nasjonale bilbeltekampanjen for to uker siden, og det faktum at sørlendingene er noen verstinger i klassen når det kommer til manglende bruk av bilbelte.

Les også: Hvem tror du slurver mest med bilbelte i Agder?

Om sørlendingene har skjerpet seg etter det begredelige resultatet på statistikken tidligere i år er for tidlig å si, mener Nilsen, men kveldens kontroll lover imidlertid godt.

Vel 400 bilister ble hanket inn og kontrollert av sju kontrollører på Vesterveien i retning øst i løpet av den to timer lange kontrollen.

— Det var bra i dag, bemerker Nilsen og påpeker at folk generelt er blitt flinkere til å sikre barna sine i bilen. Fra og med 1. juli vanker det ikke lenger bøter dersom barna i bilen ikke er tilstrekkelig sikret, men en anmeldelse.

Så langt i kveld har ikke det vært et nødvendig virkemiddel.

- Kan bli bedre

— I dag har det vært stort sett bra, men bilbeltebruken kan alltid bli bedre med tanke på at folk bør tenke egen sikkerhet i trafikken, sier Nilsen og legger til:

— Mange tenker at air bag redder liv og det gjør det jo, men det betinger at man bruker bilbelte.

Kontrollen fortsetter utover kvelden, men da på en annen adresse.