KRISTIANSAND: De to polakkene ble stoppet av tollere i Kristiansand 8. september i fjor. De to kom da til Norge med danskeferja

Polakkene, som er 42 og 19 år gamle og bosatt i England, opplyste til tollerne at de skulle på familiebesøk i Oslo.

Lå gjemt i reservehjulet

Narkotikapartiet var gjemt i Jaguarens reservehjul og ble funnet før kjøretøyet ble undersøkt av hund.

— Den eldste virket nervøs og ubekvem da han snakket med tollerne, sa kontorsjef for tollvesenet i Kristiansand, Helge Breilid, under dagens pressekonferanse på politihuset i Kristiansand.

Ifølge Breilid er dette det største amfetaminbeslaget som er gjort i Kristiansand i år.

Narkotika for tre millioner

Amfetaminpartiet har alene en omsetningsverdi på cirka to millioner kroner dersom det selges i mindre mengder på gateplan. Ectasy, som gjerne går under betegnelsen "partydop", hadde en samlet mengde på halvannet kilo.Partiet utgjør cirka 5000 tabletter. Denne delen av beslaget utgjør en salgsverdi på gataplan i mindre mengder på et sted mellom 750.000 kroner og en million.

Begge polakkene har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen i september. De ble fengslet 10. september første gang, og fengslingen er senere forlenget, senest i slutten av forrige uke.

Etterforsker i England

Såvidt Fædrelandsvennen forstår kommer politiet til å gjennomføre etterforskningsskritt i England med sikte på å klarlegge saken ytterligere. De to siktede i saken sa at de skulle på familiebesøk i Oslo. Politiet ønsker ikke å si noe om de som skulle få besøk er sporet opp i saken.

Begge de to siktede kom sammen i bilen, og hadde kjørt fra England via Danmark til Hirtshals for å ta ferja til Kristiansand. Politiet kan ikke si noe om hvor stoffet skal være kjøpt. Jaguaren som ble brukt til forsøket på smugling var nylig innkjøpt.

Politioverbetjent Leif Vagle sier til Fædrelandsvennen at politiet etterforsker både fremover og bakover i saken i et forsøk på å kartlegge mest mulig.

Begge de siktede har brev- og besøksforbud i varetektsperioden som varer foreløpig frem til 5. november.