VENNESLA: — Å ruste opp Hunsfoss skole vil koste oss 15 millioner, og en salg av tomta er antatt å gi 10-12 millioner kroner. Den er regulert til offentlig formål, sa rådmann Svein Skisland under sin orientering om ny skolestruktur i kommunen. Det skal spares fire millioner i året på skole.

Her er de fire alternativene:1. Hunsfoss skole legges ned og Kvarstein skole omgjøres til oppvekstsenter med 1.-4.trinn og fireavdelings barnehage.

— Dette er et alternativ som kan gjennomføres og som gir mest innsparinger, men som på sikt vil gi kapasittesprobleme, ifølge Skisland.

2. Hunsfoss skole legges ned. Skolen blir barnehage eller tomten selges. En ombygging krever store investeringer.

3. Kvarstein skole blir oppvekstsenter og Hunsfoss rustes opp.

4. Kvarstein skole legges ned. Skolen blir barnehage og gir mulighet for en åtteavdelings barnehage. Hunsfoss skole rustes opp.

— Vi ser at Kvarstein skolekrets har en markant elevtallsnedgang, og en stor barnehage i søndre del vil være nærmere Kristiansand, sa rådmannen.

Skisland vil ikke si hilket alternativ han liker best. Nå skal alternativene ut på høring med frist er 10. november. 15. november er det budsjettbehandling, før saken kommer i kommunestyret 20. desember.