ARENDAL: 55-åringen er godt kjent i rettsvesenet fra før av. Siden 1973 er han domfelt hele 44 ganger i hovedsak for trusler og voldsrelatert kriminalitet. Han ble så sent som i november i fjor dømt til ett års fengsel for vold og trusler.

18. september i år ble han løslatt fra soning, men på to måneder har han allerede pådratt seg en rekke straffbare forhold som han nå må i retten for å svare for.

For to dager siden ble han pågrepet og siktet for nye trusler. Under fengslingsmøtet nektet mannen å forklare seg. Han opplyste imidlertid at han hadde en hensikt med truslene.

— Retten har vektlagt at siktedes handlinger i hovesak synes rettet mot helt ukjente personer i det offentlige rom og at de er uprovoserte samt at siktede selv forklarte i retten at han gjør "slike ting" for å bli fengslet, skriver dommerfullmektig Inga Porsmo i fengslingskjennelsen.

Retten kom fram til at mannen ikke bør få gå fritt ute blant folk og tok dermed politiets begjæring om fengsling i fire uker til følge.

— Siktedes terskel, herunder evne og vilje for å begå ny og alvorlig kriminalitet, synes etter dette meget lav, skriver Porsmo videre.

Politiet opplyste i rettsmøtet at rettsaken mot mannen trolig vil komme opp i løpet av kort tid, og at det gjenstår kun få etterforskningsskritt.