KRISTANSAND: I ekte julevær, etter tonene av "Deilig er jorden", telte ordfører Arvid Grundekjøn (H) ned til tenningen av julegrana. Flere hundre fremmøtte telte med, og like før forsamlingen ropte "NULL!", lyste grana opp i snøværet. Og utløste spontan applaus hos forsamlingen.

— Kjære alle sammen. På vegne av byen, vil jeg ønske dere hjertelig velkommen til denne markeringa av at førjulstida er i gang. I år er det hyggeligere enn i fjor, da vi var redde for at hele treet skulle blåse bort i orkanen, sa Grundekjøn.

Kjærlighet i jula

Og mens forsamlingen frøs i kalde minusgrader, snakket ordføreren om nestekjærlighet i julen, om de som ikke har det så godt og om Frelsesarmeens arbeid. Fra nå er armeen på plass med gryta hver eneste dag fram til jul, der de tar imot store og små slanter fra de julehandlende.

JULESTEMNING: Kim Roger Sæle, Lucas Høigilt (3), Cecilie Fossdal, Maren Fossdal (2) og Fredrik Fossdal (4) hadde tatt turen fra Tveit til Nedre Torv for å se på julegrana. De var fornøyde med julestemninga på Torvet.

— Jeg vil gjerne takke Frelsesarmeen for innsatsen de gjør, sa Grundekjøn.Blant de som hadde tatt turen til sentrum for å få med seg den tradisjonsrike julegrantenninga, var en gjeng fra Tveit.

— Vi måtte få med oss dette, jeg synes det er kjempefint. Det er første året vi er her, men dette skaper jo virkelig julestemning, sier Cecilie Fossdal.

Sabeltann og Barbie

Sammen med Kim Roger Sæle har hun tatt turen fra Tveit sammen med tre barn. Lucas Høigilt (3), Maren Fossdal (2) og Fredrik Fossdal (4) syntes også treet var fint. De var egentlig litt beskjedne, men ville gjerne si hva de ønsker seg til jul.

JULESNØ: Det var kaldt for de fremmøtte, men julegrana lyste opp slik at det kanskje føltes litt varmere. Julestemningen var i alle fall på plass.

— Telefon, sier Lucas.- Sabeltann-båt, sier Fredrik.

— Dora eller Barbie, sier Maren gjennom sin mor.

Ønskelista er herved overlevert nissen.

Frelsesarmeens barnekor varmet menneskemengden med julesanger.