Foto: Moisund.com

EVJE/FROLAND: — Det er så lite som skulle til før det hadde gått virkelig galt med ham, sier ansvarlig redaktør Odd Helge Liestøl i moisund.com.

Han var i Oslo da han fikk beskjed om ulykken redaksjonssjefen - og hans ene kollega - Øystein Moi hadde vært utsatt for.

— Jeg fikk meg en skikkelig støkker, sier Liestøl.

På reportasjetur

Moi hadde før hendelsen blitt med løypemaskin-sjåføren til toppen Høna i Froland, vel en time innover i det snødekte landskapet. Han skulle fotografere til en bildeserie fra løypekjøringen. Moi gikk ut av det beltedrevne kjøretøyet med kameraet, da sjåførens bukseseler hektet seg i girspaken. Kjøretøyet bykset framover, og kjørte over begge beina til Moi.

"Eit hendig uhell som ingen kan lastast for", skriver moisund.com om episoden.

Fvn.no skrev lørdag dette fra hendelsen:

Mann påkjørt av løypemaskin

Luftambulansen hentet ham ned fra fjellheimen i 14-tiden på lørdag. Redaktør Liestøl besøkte kollegaen på sykehuset under hjemturen fra hovedstaden. .

Klar for å jobbe

— Så fort han kom seg, hadde han begynt han å ta notater til artikkelen han var ute for å skrive. "Da var ikke turen fånyttes", som han sa. Og han håpet det gikk bra med bildene. Kameraet hans er for øyeblikket hos lensmannskontoret, sier Liestøl til fvn.no

Sykehuset har oppløst om at Moi kom fra hendelsen uten brudd og avrevne muskler. Det kan imidlertid ta lang tid han er på beina, refererer kollegaen - trolig flere måneder.

Takknemlig

På Moisund-nettsidene takker Moi personellet på luftambulansen, tilfeldig forbipasserende og ikke minst løypemaskin-sjåføren for god hjelp.

Fvn.no var i kontakt med Moi, som på det tidspunktet var medisinert med smertelindrende og derfor ville vente med å uttale seg.