Nederst i artikkelen kan du se to videoer av trailersjåføren som prøver å komme seg opp bakken på stedet.

AGDER: — Nå har de akkurat fått fart på stedet, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt klokken 20.45. Fra klokken 17.12 til rundt 20.30 var det omkjøring om Fevik fra E 18 ved Nedenes i Arendal. Minst fire trailere sperret i tur og orden trafikken i vestående retning.

Trafikkuhell

Rett før klokken 20.30 skal en bil ha kjørt inn i et vogntog som sto fast på Nedenes.

— Et vogntog som hadde stoppet skal ha forårsaket et trafikkuhell. Men det er snakk om kun materielle skader, sier Solås.

Senere opplyser han at partene ordner opp seg imellom.

Kaos på Nedenes

Tidligere på kvelden var det trafikkaos samme sted.

— Det er fullstendig stopp i vestående retning, sa operasjonelder Solås rett før klokken 18. Han snakket om en hendelse på E 18 ved Nedenes i Arendal, som politiet fikk melding om klokken 17.12. — Den første meldingen gikk på at én trailer sto på tvers, men så ballet det raskt på seg og nå står det flere trailere der, sier han.

Som følge av problemene skal enkelte bilister ha lagt seg over i motsatt kjørefelt, på feil side av midtdeleren, for å komme seg forbi trailerne, ifølge Solås.

Klokken 18.55, nesten to timer senere, klarte trailersjåføren endelig å komme seg opp bakken, men da havnet et nytt vogntog på tverke litt lengre ned i bakken. Klokken 19.20 var politiet på plass på stedet, og de begynte da å dirigere trafikken.

Klokken 19.35 sto ytterligere to trailere fast på E 18 i vestlig retning, ved påkjørselen fra Nedenes.

Saken fortsetter under bildet.

En trailer havnet på tverke på E 18 ved Nedenes, og så ballet det raskt på seg med flere trailere som fikk problemer. Nå er det fullstendig kaos på stedet. FOTO: Ernest Boswarva Foto: Ernest Boswarva

— Glatt

— Det er glatt på veiene mange steder, men spesielt glatt er det på E 18 fra Arendal til Kristiansand, opplyser Finn Hammer ved Statens vegvesen til fvn.no klokken 17.10. I tillegg til at det er svært glatt i veibanen fører mye vind og snø til dårlig sikt.

— Så vi har fått inn en del telefoner om at det er vanskelig å kjøre på strekningen, forklarer han.

Sterk kulling på Oksøy

Snøværet og vinden skal fortsette ut over dagen, så det er ikke noen håp om bedring de nærmeste timene. På Oksøy fyr er vinden oppe i sterk kuling, mens ved Lindesnes er den også rundt stiv til sterk kuling.

— Men vi har et håp om bedring på både vinden og nedbøren sent i kveld, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Vibeke Thyness.

Kontrollerer trailere

Statens vegvesen har ikke fått noe særlig med meldinger om trafikale problemer som følge av været vestover i Vest-Agder.

— Tidligere i dag fikk vi en tilbakemelding om at E 39 fra Kristiansand og helt bort til Flekkefjord skulle være ganske bra, men det er jo ikke dermed sagt at det ikke vil bli noen problemer der ut over kvelden. Vi får krysse fingrene, sier Hammer.

For å sikre best mulig flyt i trafikken har Statens vegvesen folk ute i Agder for å kontrollere at trailersjåfører har med seg kjetting og at dekkene er gode nok.

— Dette vil vi fortsette med ut over kvelden og fra morgenen av torsdag, sier han.

Politiet hadde tirsdag ettermiddag fått flere meldinger om folk som har fått problemer i trafikken:

GRIMSTAD: Trailer med problemer

13.15: En trailer sperret veien, opplyser operasjonsleder Frank Solås i Agder-politiet.

KRISTIANSAND: Tivolifølge sperrer trafikken

13.44: En tivolifølge ”skapte kaos” på veien ved Shell-stasjonen på Grauthelleren.

BYGLAND: Problemer på snøføret

13.57: En estisk trailer hindret trafikken på Ose i Bygland. Den er dårlig skodd, opplyser Solås.

ARENDAL: Kjørte på sommerdekk

14.10: En trailer ble brakt inn til Arendal trafikkstasjon. Sjåføren fikk bot for å ha kjørt på sommerdekk.

KRISTIANSAND: Kjørte på sommerdekk

15.33: En trailer fikk problemer på Mjåvannsveien. Den hadde kjørt på sommerdekk, og uten kjettinger. UP skal ta en tur innom etter hvert, sier Solås.

HÆGEBOSTAD: Bil kjørte ut

15.37: En personbil stod i veikanten på Nøkland i Eiken. Den er noe til hinder for trafikken, men det blir ikke gjort noe fra politiets side, opplyser operasjonslederen.

GRIMSTAD: Blokkerte E18

15.59: To trailere står i bredden ved MC-klubben for å legge på kjettinger, ytterligere en gjør det samme lenger ned i veien. Det skal dreie seg om to norske og et svensk kjøretøy, sier Frank Solås.