KRISTIANSAND: Det er rundt 1500 studenter som per nå er registrert i boligkø hos SiA, Studentsamskipnaden i Agder. SiA Bolig har 1230 boliger i Kristiansand og 631 i Grimstad. For å hjelpe studenter i Kristiansand som har akutte problemer nå ved studiestart, kommer SiA til å tilby husly i Grimstad.

— Vi har god kapasitet i Grimstad, men ingenting ledig i Kristiansand, sier leder for SiA Bolig, Tove Gardal til fvn.no.

Enkelte kan også bli innlosjert på hotell i Kristiansand.

Gardal håper studentene som midlertidig må pendle mellom de to byene, så fort som mulig finner et permanent, privat alternativ nærmere studiestedet i Kristiansand.

STA fortviler

— Det er utrolig synd at så mange studenter skal starte sin studietilværelse med å bekymre seg over hvor de skal bo, sier Irene Bredal, leder for Studentorganisasjonen i Agder (STA).

I et nettmøte på fvn.no nylig omtalte Bredal STA som et «LO for studenter». Per nå står 1500 studenter registrert i kø hos Studentsamskipnaden i Agder, og tallet får politikeren i Bredal til å våkne.

— Tallet er altfor høyt, og vi begynner å bli lei av dette. Ved studiestart dukker alltid den samme problemstillingen opp, og nå er det på tide at regjeringen iverksetter tiltak for å skaffe nok boliger for studentene, mener Bredal.

Hun mener også flere privatfolk burde tenke over hvorvidt de har mulighet til å leie ut deler av boligen sin til trengende studenter.

— Tenk over om du har lyst til å huse noen rolige studenter og samtidig få inn noen ekstra kroner, oppfordrer Bredal.

- Bedring i 2011

Per nå er det 11 prosent av studentene som får bolig via SiA. Resten henvises til privatmarkedet. Samtidig bygger SiA nå flere nye enheter på Gimlemoen i Kristiansand. Disse vil være klare til studiestart i august 2011. — Da håper vi å kunne hjelpe flere, sier SiAs Gardal.