KRISTIANSAND: — Lastebilsjåføren har forklart at han ikke så den andre bilen i blindsona. Han sier det ble en påkjørsel i lav hastighet, og at den andre bilen kanskje fikk ett dytt til på grunn av nedbremsing. Men han tilbakeviser at han med vilje har påkjørt ham fem ganger, sier sier Pål H. Svendsen, fungerende leder av allmennavsnittet i Agder politidistrikt, til fvn.no.

- Påkjørt fem ganger

Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en personbilsjåfør fra Kristiansand skal ha blitt påkjørt av en lastebilsjåfør på nye Lundsbroa i Kristiansand. Ifølge bilsjåføren skal lastebilsjåføren fra Mandals-distriktet ha dultet borti bilen hans hele fem ganger.

— Føreren av Honda Civic-en kom kjørende fra Lund ved brannstasjonen og skulle vestover. Han la seg i en ledig luke. Deretter skal han ha blitt kjørt på fem ganger bakfra, sier Svendsen om Honda-sjåførens forklaring.

Lastebilsjåføren ble avhørt av politiet torsdag. Politiet vil forsøke å avhøre bilføreren fredag.

Får trolig førerkortet tilbake

Politiet beslagla lastebilsjåførens førerkort midlertidig på stedet.

— Det var på grunn av opplysningene vi fikk på stedet, sier han.

- Dersom ingen nye opplysninger kommer frem i avhør med bilisten, vil han da få tilbake førerkortet?

— Mest sannsynlig vil han det. Men det er selvsagt opp til en jurist å avgjøre etter avhørene, svarer Svendsen.

Kriminaltekniker usikker

Lastebilsjåføren er yrkessjåfør og har 20 års erfaring. Det er vanskelig å finne ut hvem av de to sjåførene som snakker sant.

- Kan dere tyde noe ut fra merker på bilene?

— Jeg har snakket med en kriminaltekniker som mener det er vanskelig. Det må en større teknisk undersøkelse til der begge bilene må sammenlignes, svarer Svendsen, og legger til:

— Derfor synes kriminalteknikeren det er vanskelig å komme med en konklusjon, fortsetter Svendsen, som medgir at politiet ikke prioriterer en detaljert teknisk undersøkelse.

Politiet er interessert i vitner til kollisjonen. Foreløpig har ingen meldt seg.

En kvinnelig bilist som satt i en Volkswagen Polo foran Hondaen, ble også påkjørt i kjedekollisjonen. Hun klagde på nakkesmerter, men ble ikke alvorlig skadet.