Politiet har hatt en svært travel natt i Agder-fylkene, med usedvanlig mange voldstilfeller.

— Det har vært en amper og travel natt for politiet, med mye restaurantbråk og slåssing. Totalt er 25 personer satt i arrest i løpet av natten, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Her er politiloggen:

**LYNGDAL: Vold på hyttefest

00.10** En mann i midten av 30-årene fra Hafrsfjord ble brakt til arresten i Kristiansand etter å stelt i stand hyttebråk. Mannen skal ha slått til andre personer på en hytte ved Hausvik i Lyngdal, og ble lagt i bakken til politiet ankom.

**SØGNE: Stjal fra andre gjester

00.26** Politiet ble bedt om å bistå de ansatte ved Høllen brygge etter at en kvinne var tatt hånd om. Hun hadde stjålet gjenstander fra andre gjester. Forholdet ble imidlertid ordnet på stedet da kvinnen gjorde opp for seg.

**KRISTIANSAND: Mopedist veltet

00.30** En 17 år gammel mopedist ble brakt til legevakt med ambulanse etter en velt i rundkjøringen på E 39 ved Kartheia. På legevakten fikk mopedføreren påvist kragebeinsbrudd.

**ARENDAL: Bråk på pub

00.31** En mann i begynnelsen av 30-årene fra Arendal ble satt i arrest etter å ha stelt i stand bråk ved Øyvinds Pub.

**KRISTIANSAND: Rebelsk egersunder på bytur

00.33** En 40 år gammel mann fra Egersund ble lagt i jern av vaktene på Caledonien etter å ha oppført seg rebelsk. Mannen ble hentet av politiet, satt i arresten og anmeldt for ordensforstyrrelse.

**ARENDAL: Brann i søppeldunker

00.33** Politiet fikk melding om at det brant i en papirdunk på utsiden av et hus i Ørnekroken i Arendal. Kort tid etter kom det meldinger om at det også brant i søppeldunker i Bamseveien og Mårstien. Brannvesenet fikk raskt kontroll, og det var ikke fare for at brannene skulle spre seg. Det er mistanke om at brannene var påsatt. På et av stedene observerte mannskapet til brannvesenet flere unge gutter i alderen 14-15 år. Politiet klarte ikke å spore opp guttene.

**SØGNE: Slått ned

01.00** En mann i begynnelsen av 20-årene fra Søgne ble slått ned utenfor Torvets kafé. Han pådro seg en blåveis i episoden. Mannen vil anmelde forholdet søndag.

**KRISTIANSAND: Ble spyttet i ansiktet

01.00** En person ba om hjelp fra politiet etter at han var blitt truet og spyttet i ansiktet ved utestedet Sixpence. Politiet fikk opplysninger om gjerningspersonene, og pågrep kort tid etter to personer ved Hotel Ernst. De mistenkte, to menn i 20-årene fra Kristiansand og Lyngdal, ble satt i arresten ved Kristiansand politistasjon.

**VENNESLA: Gutt (16) slått ned

01.03** Politiet ble kontaktet av en far som opplyste at hans sønn på 16 år var slått ned av en navngitt person på en privat fest i Sentrumsvegen i Vennesla. Gutten ble kjørt til legevakt for sjekk, mens en politipatrulje forsøkte å finne gjerningspersonen. Vedkommende, en 17 år gammel gutt, ble ikke funnet, men politiet har opprettet sak på forholdet.

**KRISTIANSAND: Tatt med kniv og narkotika

01.11** En mann i 40-årene fra Kristiansand ble pågrepet av politiet for å være i besittelse av en kniv og mindre mengder narkotika. Mannen ble pågrepet i Kirsten Flagstads vei i Vågsbygd.

**ARENDAL: Stjal mobiltelefon

01.12** Politiet ble tilkalt da en person stjal en mobiltelefon og yppet til bråk på utestedet Madam Reiersen i Arendal. Kort tid etter ble en mann i begynnelsen 30-årene pågrepet og brakt til Arendal politistasjon for id-sjekk. Omtrent samtidig møtte telefoneieren opp på stasjonen for å anmelde forholdet. Vedkommende var sikker på at riktig mann var pågrepet.

**KRISTIANSAND: Skallet til dørvakt

01.15** En mann og en kvinne på 19 år ble pågrepet og satt i arrest etter at de hadde stelt i stand bråk på utestedet Spot. Den ene hadde skallet til en dørvakt, mens den andre hadde oppført seg ufint mot gjester på stedet. Begge ble lagt i jern og holdt til politiet ankom. De to 19-åringene ble anmeldt for ordensforstyrrelse. Søndag morgen godtok den ene et forelegg på 6000 kroner, og ble dermed sluppet løs.

**KVINESDAL: Slått i ansiktet

01.32** En 21 år gammel mann fra Flekkefjord ble funnet utenfor Statoil-stasjonen i Kvinesdal etter at han var slått i ansiktet på en privat fest i nærheten. Mannen hadde skader på lepper, øye og nase, men ville ikke anmelde forholdet. Han ble kjørt hjem til foreldrene. En 18 år gammel mann fra Kvinesdal er mistenkt for volden.

**KRISTIANSAND: Truet taxisjåfør med kniv

01.40** En taxisjåfør ba om hjelp fra politiet etter at han var blitt truet med kniv. Gjerningsmannen, en mann i midten av 40-årene fra Kristiansand, befant seg like i nærheten. Han ble etter kort tid pågrepet og satt i arrest.

**KRISTIANSAND: Lå på fortauet

02.00** En sterkt beruset person ble tatt hånd om av politiet etter at vedkommende ble funnet liggende på fortauet utenfor Hotell Norge i Dronningens gate.

**ARENDAL: Tre tatt etter slåsskamp

02.07** Tre personer i alderen 18-20 år ble brakt til arresten ved Arendal politistasjon etter en slåsskamp ved 7-Eleven. En 18 år gammel mann ble brakt til legevakt for sjekk. De tre pågrepne blir avhørt i løpet av søndag.

**MANDAL: Slåsskamp på utested

02.20** Politiet rykket til utestedet Herr Redaktør etter melding om full slåsskamp inne i lokalet. Det viste seg å være en uoverenstemmelse mellom to parter. Den ene personen skal ha blitt dyttet ned en trapp, men ingen hadde synlige skader etter episoden. Ifølge politiet var mange personer involvert, men stort sett verbalt. Begge partene vurderer å anmelde hverandre.

**KRISTIANSAND: Slo til jente

02.30** En 31 år gammel mann fra Moi i Rogaland ble satt i arrest etter at han hadde slått til en jente på utestedet Rederiet.

**KRISTIANSAND: Mann ble slått ned

02.37** En 20 år gammel mann ble brakt til legevakten med ambulanse etter at han var slått ned utenfor 7-Eleven i Markens gate. Mannen ville først ikke anmelde noe som helst, men da politiet snakket med ham igjen på legevakten pekte mannen ut en gjerningsperson. Vedkommende, en 22-åring, ble etter kort tid pågrepet og brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon. Vitner på stedet har også bekreftet at riktig person ble pågrepet.

**KRISTIANSAND: Bortvist fra restaurant

02.41** En person ble bortvist av politiet fra restauranten Lille Istanbul etter å ha oppført seg ufint.

**MANDAL: Truet hverandre

02.44** Politiet måtte bistå da to personer kranglet og truet hverandre utenfor Narvesen i Mandal. Ingen ville anmelde forholdet.

**KRISTIANSAND: Nektet å følge politiets ordre

02.58** En beruset 20-åring ble satt i arrest etter at vedkommende nektet å følge politiets pålegg om å fjerne seg fra Tollbodgata.

**ARENDAL: Stelte i stand bråk

03.13** En person i midten av 20-årene fra Arendal ble bortvist etter å ha laget bråk utenfor 7-Eleven. Vedkommende fikk pålegg om å holde seg borte, noe han etterkom.

**KRISTIANSAND: Innbrudd i bil

03.58** En bileier oppdaget at det hadde vært innbrudd i bilen som stod parkert i Vestre Strandgate ved Pir 6. En Ipad og en mini-pc var stjålet. Sporing av Ipad-en viste at den befant seg i et hus i Randesund-området, men da politiet kom dit fant de den ikke. Politiet har imidlertid en adresse de vil følge opp videre.

**SØGNE: Mopedist stakk av

04.00** Politiet kom over en mopedist i Moneveien som nektet å stopp. I flukten mistet mopedisten imidlertid et verktøysett, og da politiet undersøkte oppdaget de at en garasjeport i nærheten stod åpen. Politiet mistenker at mopedisten hadde stjålet verktøysettet, men kom ikke i kontakt med huseieren.

**VENNESLA: Kjente røyklukt fra Venneslatunet

06.12** Politiet fikk melding om at personer hadde kjent røyklukt ved Venneslatunet, og både brannvesenet og politiet rykket ut. Det viste seg at det var et branntilløp på gulvet på et av rommene, men beboeren hadde selv slukket brannen. Politiet har opprettet sak.

**KRISTIANSAND: Innbrudd i bopel

11.22:** Det meldes om et innbrudd i en bolig i Bryggelia. Politiet drar til stedet, og det viser seg at det er blitt stjålet noen kort fra boligen, og at det også er den del skadeverk på en bil.

**GRIMSTAD: Knust vindu i sykkelforretning

11.40:** Politiet får melding om at innbruddsalarmen går i en sykkelforretning i Bergmoveien. - Et vindu er blitt knust, men det ser ikke ut som noen har tatt seg inn. Vi har sikret stedet og gjort en fingeravtrykksundersøkelse, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre.

**SØGNE: Stjålet moped.

14.00:** En crossmoped meldes stjålet.

**MANDAL: Slåsskamp

15.12:** Det meldes om en slåsskamp i Store Elvegate, og en patrulje rykker ut til stedet. Der finner de den ene involverte, mens den andre har forduftet. Mannen på stedet er usikker på om han vil anmelde forholdet.

**FROLAND: Gård brant ned

16.31:** Et gammelt gårdsbruk brant ned til grunnen på Jomås en eller annen gang etter klokken 14.00 lørdag. Søndag meldte eieren om brannen til politiet, hvor ingen skal ha kommet til skade. Politiet sendte en patrulje til stedet.

**SONGDALEN: Pøbelstreker

19.41:** Fem, seks ungdommer var på ferde med pøbelstreker i Songdalsveien, der de knuste vinduer i en arbeidsbrakke. - De stakk av fra stedet, men de er observert og vil bli anmeldt. En patrulje var der, og lager en rapport, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre.