KRISTIANSAND: — Fire år på Stortinget har gitt mersmak. Nå er jeg klar til å jobbe videre for landsdelen, sier Holmelid, som er sikker på at gjenvalg er innen rekkevidde.

Like sannsynlig

Han ble historiens første SV-er på Stortinget fra Vest-Agder da han kom inn på utjevningsmandat for fire år siden.

— Det er like sannsynlig å vinne et mandat neste år som det var i 2009. SV trengs på Stortinget fra Vest-Agder. Nå som KrF har plassert seg mellom Høyre og Frp, risikerer vi en mørkeblå Agderbenk, sier Holmelid.

GJENVALGT Uten motkandidat og uten kritiske røster, ble Alf Holmelid lørdag gjenvalgt som SVs førstekandidat til stortingsvalget i Vest-Agder på nominasjonsmøtet i rådhuset i Kristiansand Foto: Jon Anders Skau

Han gleder seg over bedre meningsmålinger enn på lenge. Aftenpostens måling lørdag viste framgang på 0,8 prosent til 5,2 prosent.Etter Holmelid på stortingslisten, følger Mali Steiro Tronsmoen, tidligere nasjonal leder i SU, og på tredjeplass Farsunds Marie Therese Kolnes. Holmelid av Vest-Agder SV har en sterkere topp-trio enn noen gang.

Har resultater

I hele sitt liv har Alf Holmelid jobbet i skjæringen mellom miljøvern, politikk, forskning og næringsliv. Som medlem i næringskomiteen, mener han at han har utrettet mye for Sørlandet, og at velgerne vil belønne ham for det.

— Vi fikk til CO2-kompensasjon for prosessindustrien. Veldig viktig. Det samme er den nye garantiordningen for eksport, som offshorebedriftene trengte. Det siste nå er næringsliv og solidaritet kan henge sammen, og at vi fikk slått tilbake Navs nye dagpengeordning for permitterte, sier han.

Holmelid gleder seg over Node-sjefens utspill nylig. Han sa at strenge miljøkrav er blitt et konkurransefortrinn for offshorenæringen på Sørlandet.

— Det er det jeg har ønsket i alle år. Det er ikke motsetning mellom miljø og næringsutvikling. Men vi må tenke bærekraftig, sier Holmelid, som gleder seg til valgkampen.