KRISTIANSAND: — Dette er en del av vår konsernstrategi som ble vedtatt i vår hvor vi retter vårt fokus og satsing inn mot kraftproduksjon. I henhold til dette vurderer vi andre eiermodeller for selskaper utenfor kraftproduksjon, sier konserndirektør marked i Agder Energi, Unni Farestveit, til fvn.no.

Telenor kjøper alle aksjene i de to selskapene og prisen er 300 millioner kroner. De to selskapene har 10.500 kunder. Selskapene hadde en omsetning på 89 millioner kroner i fjor.

– Salget omfatter infrastruktur for fiber hos privatkunder, bedriftskunder og det offentlige. Private får tv, internett og IP-telefoni. Bedriftsmarkedet får internettkapasitet, sier Farestveit.

Ifølge de to selskapene skal kundene merke lite til overgangen.

– Vi skal planlegge hvordan vi gjør overgangen. Vi kan levere enkelte ting og dermed ikke bruke underleverandører, men målet er at kundene ikke skal merke noen endring, eller at tjenestene blir bedre, sier divisjonsdirektør produkt- og forretningsutvikling i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen, til fvn.no.

– Hvorfor kjøper dere de to selskapene?

– Det er fordi vi synes det er en bra virksomhet og passer med andre virksomheter vi har, sier Moen i Telenor Norge.

Selv om overgangen ble presentert i dag, så er overgangen ikke helt klar.

– Overtakelsen har ikke skjedd ennå og må godkjennes av Konkurransetilsynet, sier Farestveit.

LOS Bynett og Bynett Privat selger fibertilgang i Agder-fylkene og Vestfold. Firmaene har totalt 23 ansatte, som alle fortsetter i sine stillinger. Selskapene vil fortsette med samme ledelse som tidligere.