KRISTIANSAND: — Det er ikke alle som har bil eller tilhengerfeste, de bor gjerne i byen. Nå ønsker vi en prøveordning etter modell fra Stavanger, forteller Venstre-politiker Cecilie Nissen til Fædrelandsvennen.

Siddisene kan bestille henting av gammelt grovavfall som vaskemaskiner og møbler én gang i måneden, mot å betale en hundrelapp. Torsdag fikk Venstre enstemmig flertall i byutviklingsstyret for å vurdere et prøveprosjekt etter samme modell i Kristiansand.

Først i sentrum

Eventuelt vil man teste ut ordningen i bynære strøk, der biltettheten er lavere enn i distriktet for øvrig. I Stavanger bestilles henting over internett. De 30 første som melder seg får napp, de andre må vente til neste uke.

— Dette er et godt forslag vi vil vurdere seriøst. Det har vært noen som har etterlyst en slik ordning for større ting man ikke kan levere i grå dunk eller på returpunktene, opplyser byingeniør Terje Lilletvedt i Kristiansand kommune.

Kommuneadministrasjonen skal nå utrede ordningen i forbindelse med den nye avfallsplanplanen for Avfall Sør-kommunene Kristiansand, Songdalen, Søgne og Vennesla, som trer i kraft fra 2013. ## Ikke gratis

Byingeniøren påpeker at det ikke er gratis å leie tilhenger, derfor er det naturlig at innsamlingen vil koste en femti- eller hundrelapp per henting. Likevel kan det bli nødvendig at ordningen delfinansieres ved avfallsgebyret som alle innbyggerne betaler.

I Kristiansand og andre større byer finnes en kommersiell ordning med søppeltaxi. Fædrelandsvennen har sjekket prisen, og har man behov for en VW Transporter koster dette eksempelvis 1200 kroner pluss moms. Siden dette regnes som næringsavfall kommer en kilopris for levert avfall i tillegg.

Den kommunaleordningen kan tidligst komme i gang neste år.