OSLO/KONGO: — Nå er vi på fengselsdirektørens kontor og skal til det militære hovedkvarteret i Kisangani, forteller Joshua French på telefon tilVG.

- Vi vet ikke eksakt hvilket fly vi skal reise med, men har fått beskjed om at vi drar til flyplassen etter møtet hos de militære, sier han videre.

French og Moland er dømt til døden i Kongo for drap på sjåføren sin og for spionasje, men har hele tiden hevdet at de er uskyldige.

Våger ikke håpe

Moren til Joshua French, Kari Hilde French, har ikke hørt noe fra Kongo fredag morgen.

— Oj, da skjer det i dag da? sier hun til Aftenposten.no.

Dersom de to drapsdømte nordmennene blir flyttet til Kinshasa, kan det være et steg på veien til at de blir sendt hjem til Norge.

At Joshua French nå sier til VG at det ser ut til å skje, overbeviser ikke moren om at sønnen faktisk blir flyttet.

- Jeg tror det ikke før flyet har landet i Kinshasa, sier hun.

Bytter fengsel

De siste dagene har det vært fangeopprør i fengselet i Kisangani. French og Moland skal imidlertid ha klart å holde seg unna volden ved å forskanse seg inne på sin egen fengselscelle.

Om den eventuelle flyttingen fører til at French og Moland til slutt kommer tilbake til Norge, vil ikke Kari Hilde French ha for store forhåpninger til.

Nå er hun mest opptatt av hvordan de to vil bli mottatt i det nye fengselet.

— Når man kommer til et nytt fengsel, er det et helt annet hierarki, og det blir ikke enkelt for dem. Det vil bli spennende, sier hun.