AGDER: — At det blir vanskelige kjøreforhold i kveld og utover natta, skal man ikke se bort ifra, sier Svein-Harald Masterød, operatør ved Statens vegvesens veitrafikksentral, til fvn.no lørdag ettermiddag.

- Det blir glatt

Masterød har registrert at det i natt har lagt seg snø på veiene oppover i landet i Agder, og videre at det nå er plussgrader og regn de samme stedene.

- Hvordan kjøreforhold gir det?

— Det blir ikke veldig bra. Det blir glatt, svarer han, og legger til at det gjenstår å se om det kommer nok regn til at snøen på veiene forsvinner før de ventede minusgradene søndag kveld.

Masterød oppfordrer folk til å være svært forsiktig om de skal ut og kjøre på veiene i fjellet.

— Man må kjøre etter forholdene og være veldig obs på at det er glatt, sier han.

- Har tatt varslene alvorlig

Så langt har det ikke kommet noen beskjeder til veitrafikksentralen om uhell eller trær over veiene som følge av stormen i Agder.

Heller ikke Agder-politiets operasjonssentral eller Hovedredningssentralen på Sola har så langt mottatt uværsrelaterte meldinger.

— Det ser ut som at folk har tatt varslene som har kommet i forkant av uværet alvorlig. Det har ikke vært noen alvorlige hendelser så langt, sier Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen til fvn.no.

— Jeg går ut ifra at folk har sett værmeldingen, og ikke går ut i båt, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.