KRISTIANSAND: – Vi vil gjerne oppklare den misforståelsen som går ut på at det skal være en jernring, eller at Sørlandsparken skal pepres med bomstasjoner. Dette er ikke en aksjon mot Sørlandsparken, og vi skal ikke bruke bommen for å gjenopprette balanse med Kvadraturen, uttaler ordfører Arvid Grundekjøn til fvn.no.

Koalisjonspartnerne i Kristiansand hadde et oppklaringsmøte på hans kontor fredag formiddag, deretter var det brannslukking til lunsj.

Urettferdig

Sjefen for Sørlandssenteret var nemlig i fyr og flamme etter at varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) i formannskapet onsdag lanserte diskusjonen om bompenger og parkeringsavgift i Sørlandsparken. Høyres gruppeleder Hans Otto Lund støttet initiativet til å få en politisk sak på bordet.

Det de mente med utspillet, sier de, var at dagens bomring er urettferdig. De avviser at de vil forsøke å regulere handelstrafikken.

– Mitt anliggende er at i dag er det en betydelig urettferdighet i innkrevingssystemet. Skal du fra Grim til Sørlandsparken, må du gjennom to bomstasjoner, mens fra østsiden av byen slipper du å betale, sa Kristiansen under den provisoriske pressekonferansen fredag.

Flyttes

Det betyr at noen av dagens fem bomstasjoner i Kristiansand kan bli flyttet, for eksempel den på Bjørndalssletta. Mens Høyres gruppeleder nevner Lundsbroa eller Oddernesbroa, nevner varaordføreren Timenes (Kjevik-krysset).

– Trafikken rundt Sørlandsparken må påregne en større andel av den totale bompengebelastningen, sier varaordfører Jørgen Kristiansen.

LES OGSÅ: Vil flytte bommene rundt Kvadraturen

– Hva med parkeringsavgift i Sørlandsparken?

– I stedet for pisk må vi kanskje heller bruke gulrot i forhold til Kvadraturen. Da må vi se på nytt på forslaget om to timers gratis parkering, sier Kristiansen.

Frp

Med forslaget har Høyre og KrF havnet i klinsj med koalisjonspartner Frp. Dette tar de nå selvkritikk på.

– Med tanke på fremtiden har vi potensial for enda bedre kommunikasjon oss i mellom i forkant av store, viktige saker, uttaler ordfører Grundekjøn.

Ordførerne i Lillesand har uttalt seg kritisk til forslaget, men blir nå beroliget med at det ikke skal komme tre bomstasjoner på E 18 mellom Søgne og Lillesand.