KRISTIANSAND: Thorbjørn Egners sønn Bjørn Egner og tidligere dyreparkdirektør Edvard Moseid var begge til stede da grunnsteinen ble lagt ned for det som skal bli Hakkebakkeskogen i Dyreparken, i skogen vest for Kardemomme by.

Det var Moseid som for 20 år siden staket ut skogsområdet øst for Kardemomme by som et fremtidig område for Hakkebakkeskogen, og seremonien skjedde på 100-årsdagen for Thorbjørn Egners fødsel.

Kjente Egner-figurer som reven fra Hakkebakkeskogen og Tante Sofie fra Kardemomme by var til stede på seremonien, sammen med barn fra Askeladden barnehage.

— Vi er i planleggingsfasen, men dette kan stå ferdig så tidlig som i 2014, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, til Fædrelandsvennen.

Aamot forteller at de vil være forsiktige med å belaste naturområdet i for stor grad, og at publikum vil bli fraktet rundt i Hakkebakkeskogen i vogner.

— Vi vil regulere publikumsinnførselen, og frakte publikum i vogner gjennom de kjente scenene fra fortellingene, spilt ut med skuespillere, sier Aamot.

2012 har vært et år der 100-årsjubileet for Thorbjørn Egners fødsel er blitt markert i en rekke arrangementer og utstillinger.