SISTE VERS: Rektor ved Brentemoen skole, Tor Hansson har tidligere gått inn for å legge ned sin egen skole, fordi den snart er for umoderne. Men skolen skal opprettholdes til ny skole er bygget, trolig i Dovre-området. Foto: Hans Jacob Brekke

LILLESAND: — Vi synes det er utrolig viktig at Høvåg har en egen ungdomskole, og vi som bor i Høvåg er veldig tydelige på det. Mange foreldre har vært bekymret for at barna måtte fraktes to timer hver dag i buss til og fra sentrum For våre håpefulle er det en tøff påkjenning. Jeg tror det er bedre å hente en lærer fra Lillesand Ungdomsskole til Høvåg for å tilføre kompetanse, enn å frakte alle våre unge til Lillesand for å se lyset, sa Venstres Jens Olai Justvik fra talerstolen.

Ungdomstrinnet i Høvåg har kun en klasse for hvert trinn. Mange har ment at dette er faglig uheldig for læringsmiljøet.

Ro

— Det er viktig for bygdas indre ro at vi har ungdomsskole der ute. Når vi ser hva LUS (Lillesand ungdomsskole, red.anm.) kostet… Har denne kommunen råd til å bygge en ny skole? Det hadde vært moro å se dem som nå rakk opp hånda, fortsatte Justvik.

Også Kristelig Folkepartis Andreas Brovig og Arbeiderpartiets Abel Cecilie Knibe Hanssen talte for å beholde ungdomstrinnet.

— I dag er det fest i Høvåg! mente Justvik.

Brentemoen

Brentemoen skole, derimot, var det kun Pensjonistpartiets Arnt Helleren som talte for å beholde som sentrums barneskole også i fremtiden.

SISTE VERS: Rektor ved Brentemoen skole, Tor Hansson har tidligere gått inn for å legge ned sin egen skole, fordi den snart er for umoderne. Men skolen skal opprettholdes til ny skole er bygget, trolig i Dovre-området. Foto: Hans Jacob Brekke

— Brentemoen skole er en del av Lillesands kulturarv som man ikke skal tuste med unødig. Det har med pietet, historie og identitet å gjøre. Den ligger der, den er kjøpt og betalt. Det er en skole som har høy trivsel og som er et gode for Lillesand. Ikke begynn å brenne Brentemoen skole nå, sa Helleren.

Klart flertall

Alle de 26 øvrige representantene gikk inn for å bytte ut Brentemoen med en ny sentrumsskole på sikt.

— Det er ikke en desavuering av Brentemoen skole, men for å sikre en sentrumsskole i Lillesand. Det er viktig at dette bystyret sier ja til en fremtidig sentrumsskole når Brentemoen ikke lenger kan tilfredsstille de krav som stilles til en moderne skole, sa Knibe Hanssen (Ap).

— Det er en fantastisk skole, de gjør en kjempejobb. Men som skolebygning må en nok se at det er i ferd med å ta slutt, uttalte Ragnar Langfeldt (H).