ARENDAL: Det var på vei fra Grimstad til Arendal den 14. juni i år at den pågrepne 31-åringen bosatt i Grimstad kom med trusler.

— Jeg skal faen meg skalle deg, skal han ha sagt.

Politistudenten måtte deretter holde ham fast. Etter å ha blitt sluppet ut av politibilen slo han politistudenten med flat hånd. Slaget traff studenten delvis i overleppa.

Bakgrunnen for pågripelsen var at 31-åringen var tatt for tyveri fra Rema 1000 på Odden-senteret. Totalt stjal mannen 12 øl til en samlet verdi av 328 kroner.

Underveis til arresten forulempet 31-åringen en politiførstebetjent.

I samme rettssak måtte 31-åringen svare for tyveri av en skolesekk fra Kiwi i Storgaten i Grimstad. Tyveriet skjedde 16. mai. Han nektet i retten skyld for dette forholdet og for å ha truet politistudenten i juni. De andre tiltalepunktene erkjente han.

I retten forklarte 31-åringen at han hadde drukket fra tidlig morgen og at han ikke husket at han ble pågrepet. Politistudenten forklarte at tiltalte var svært hissig under turen til Arendal.

— Retten finner det hevet ut over enhver rimelig tvil at tiltalte ved vold har søkt å formå en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate en tjenestehandling, skriver retten i dommen.

31-åringen er tidligere dømt sju ganger, siste gang i januar 2011. Retten fant ham skyldig og satte straffen til 75 dagers betinget fengsel og 499 kroner i kroner til et offer.