KRISTIANSAND: — Vi måtte ta saken i egen hånd. Kassen var tom, og gjorde vi ikke selv noe, hadde andre sannsynligvis truffet noen disposisjoner, som hadde gjort våre fremtidsmuligheter vanskeligere, sier styreformann Rasmus Haugaard i Thy Ferries til Nordjyske.dk.

- Vet ikke grunnen

Fvn.no har vært i kontakt med cargoleder Claus Pilgaard. Han sier at han ikke vet hva grunnen er til at det ene cargoselskapet er slått konkurs.

— Det ble slått konkurs i løpet av helgen. Jeg håper det ikke får noen konsekvenser. Vi har sett oppgang i godsmarkedet fra forrige uke til denne uka, sier Pilgaard til fvn.no.

Ferjebytte

I helgen skrev fvn.no at Thy Ferries AS har inngått avtale om leie av cargoskipet MS Victoria VI. Nå viser det seg at ferjebyttet var en del av en større omlegging av aktivitetene i selskapet, skriver nettsiden. Ved at Thy Ferries Cargo AS er konkurs, bortfalt også leieavtalen med selskapet Express Shipping AS som eier ro-ro-ferjen MS Clare.

— Thy Ferries Cargo AS var insolvent, og hadde vi ikke selv gjort noe, var det risko for en konkursbegjæring mot selskapet, sier Rasmus Haugaard.

Thy Ferries AS var moderselskapet til cargo-selskapet som nå er konkurs. Gjennom konkursen har moderselskapet kvittet seg med gjeld. Det nyopprettede selskapet TF Cargo AS skal drive ruten videre. TF Cargo AS eies av Thy Ferries AS samt noen nye aksjonærer som har skutt penger inn i ferjedriften.

Taper penger

Haugaard innrømmer at kreditorer vil tape penger på selskapsendringen, skriver Nordjyske.dk.

— Fredag erkjente vi at endringene var nødvendige - søndag var de siste ting falt på plass, så det er gått fort, sier Haugaard.

Lover infomøte

Styreformannen lover snarest å innkalle de lokale eierne i selskapet til et informasjonsmøte. Thy Ferries ble etablert ved at en rekke lokale mennesker i Thy-regionen kjøpte folkeaksjer i selskapet.

Cargoleder Pilgaard mener kundene ikke blir berørt av selskapsendringen.

— Kunder og sjåfører vil ikke merke noen forskjell, sier han, og henviser til Svein Olaf Olsen.

Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med styreleder Rasmus Haugaard. Heller ikke Svein Olaf Olsen i Thy Ferries Cargo Norge AS har svart på våre henvendelser.

Har du tips i saken? Ring vår journalist på 38 11 32 25 - tips@fvn.no