ARENDAL: Dersom de fire grensekommunene, Lillesand, Birkenes, Iveland og Evje og Hornnes får flytte til Vest-Agder, truer kommunene lengst øst i Aust-Agder å søke seg til Telemark, skriver Agderposten.no.

– Dette er et spill, og vi har med dette satt saken så totalt på spissen som det går an, svarer Arendals-ordfører Einar Halvorsen på Agderpostens spørsmål om dette er reelt.

Itillegg til Halvorsen har dette knippet av ordførere skrevet under på uttalelsen:

Jan Dukene (Tvedestrand), Per Kristian Lunden (Risør), Sigmund Pedersen (Froland), Kjetil Torp (Vegårshei), Kjell Trygve Grunnsvold (Vegårshei) og Reidar Saga (Åmli).

Ordførerne i de sju kommunene ber Kommunal— og regionaldepartementet om å utreede den framtidige fylkes- og kommunestrukturen i Norge. De mener det vil være helt feil å la de fire kommunene få innviliget overgang til Vest-Agder.

— Situasjonen vil jo være helt latterlig og håpløs, som en fotballspiller som melder overgang til en annen klubb. Hovedhensikten med vår uttalelse er å si at dette blir helt galt, og legge press på sentrale myndigheter. Vi står veldig samlet i Østre Agder om dette, sier Arendals-ordfører Einar Halvorsen (H) til Agderposten.