KRISTIANSAND: Etter gårsdagens oppslag på fvn.no startet dagen med innkalling på rektors kontor for russestyret på Tangen videregående skole.

Der fikk russen vite at skolen likevel ikke ville presse elevene til å avstå fra å gå med russetøy før 16. april. Skolen truet i går elevene med anmerkninger dersom de brøt forbudet. Men i dag var det full retrett.

Bakgrunn: Nektes av skolen å gå med russetøy

— Vi er blitt enige om at de kan bruke alt russetøy de bare vil, både joggebukse og hettegensere. Når det gjelder den røde dressen, har russen selv bestemt at de ikke tar den på før 17. april, på den såkalte "vrengedagen."

I dag ble russestyret på Tangen videregående skole innkalt til møte hos rektor, der de ble enige om en ny avtale, sier rektor Eva Berg.

- Nå er alle gode venner?

— Ja, nå er vi vel forlikte, smiler rektoren.

Rektor Eva Berg, Tangen Videregående skole FOTO: TANGEN VGS

— Misforståelser

Hun henviser til møter i oktober mellom skole og russestyre, der avtalen som russepresidenten ble forelagt og avkrevd underskrift for i går, egentlig er et referat .- Det var ikke meningen at dette skulle oppfattes som et forbud, sier Berg.

Rektor mimrer deretter om egen russefeiring:

— Da jeg var russ gikk vi i sort plisséskjørt og rød blazer, så kleskodeksen har endret seg noe, sier hun.

- Hvordan synes du russen anno 2010 oppfører seg?

— De er kjempeålreite, og det er majoriteten av all russ. Noen få ønsker kanskje å ha et større spillerom av egen interesse, og disse må vi regulere. Men de aller fleste er helt ålreite.

I går skrev fvn.no at russen ikke fikk gå med tøy som tydelig viste "Russ 2010" før den offisielle starten på russeferinga, og at det ble truet med anmerkninger hvis forbudet ble overtrådt.

**Les også:

Nektes av skolen å gå med russetøy**

Medieoppmerksomhet

  • Jeg er veldig glad nå, dette ble en fin løsning, sier Kristin Tobiassen (18). Hun er i dag en svært lettet president. Nå slipper hun å fortelle sin medruss i morgen at de ikke får gå med genserne og buksene.

Aksjonsklar russ hadde allerede organisert en boikott-dag i morgen, der alle avgangselever skulle møte opp i full russemundur.

— Ledelsen ved skolen sa til oss at vi ikke hadde trengt å uttale oss til media, "vi kunne løst dette hvis dere hadde kommet til oss", sa de. Men jeg tror medieoppslagene har vært helt avgjørende i denne saken, sier Tobiassen.

- Men de røde dressene og buksene får vi ikke se noe til?

— Nei det er det vi selv som har bestemt at ingen får gå med før natt til 17. april.

- Hva skal du ha på deg i morgen?

— Russetøy, smiler hun.

PUSTER UT: Russepresident Kristin Tobiassen (18) på russens lager. Det meste av russetøy er allerede delt ut. FOTO: AMUND HESTSVEEN