KRISTIANSAND: — Jeg er såret. Vi behandlet en sak om innvandrerråd som ikke handlet om meg eller Vestøl. Jeg er folkevalgt, nordmann og bystyrerepresentant, akkurat som Vestøl, sier Alason i etterkant.

Men han godtar unnskyldningen fra Vestøl, som sier han forsøkte å skryte av Alason, han mente ikke å være negativ.

HVA SYNES DU? Si din mening i debatten!

Særbehandling eller ikke

Bystyret diskuterte om Kristiansand trenger et innvandrerråd eller ikke da Frps Bjarte Vestøl gikk på talerstolen. Vestøl og Frp mener innvandrere ikke skal særbehandles og at de ikke skal ha et eget råd. For å understreke sa Vestøl:

Bjarte Vestøl. Foto: Arkivfoto

”Farge og geografi betyr ikke noe. Det er ikke et handicap å være innvandrer. Her har vi en neger fra svarteste Afrika – som leder av Kristiansand kulturstyre. Han har gjort en utmerket jobb for å bygge byen.”

Han mente Abullahi Alason var et glimrende eksempel på hvor unødvendig innvandreråd er.

”Her har vi en neger fra svarteste Afrika – som leder av Kristiansand kulturstyre

Bjarte Vestøl, Frp-politiker

Klubbet ikke

Ordfører klubbet ikke. Men i påfølgende sak gikk Rødts Halvor Fjermeros på talerstolen:

— I forrige sak omtalte Vestøl Alason som neger. Jeg trodde ikke det jeg hørte. Det er en skam. Jeg forutsetter at ordføreren ber Vestøl komme fram og beklage, sa Fjermeros og minnet om at neger ble et forbudt ord i USA i forbindelse med borgerrettskampen tidlig på 60-tallet.

Elever applauderte

To klasser med elever fra Kristiansand katedralskole Gimle applauderte etter innlegget.

Vestøl gikk på talerstolen for å beklage – og etterpå gikk han rett bort til Alason for å bekalge på nytt.

- Jeg mente ikke å si noe sårende, men å være direkte i forhold på et godt eksempel, Alason er en ressursperson. Hvis jeg er i Afrika, blir jeg kalt hviting. Jeg var bare direkte. Og for å være ærlig. Hva skulle jeg ellers sagt? Jeg tenker på Somalia hvor Alason kommer fra – et land med krig og nød. Et land med dårlige forutsetninger, likevel har han blitt en ressursperson, sier Vestøl.

HVA SYNES DU? Si din mening i debatten!