KRISTIANSAND: — Det chilenske miljøet i Kristiansand er slik at alle kjenner alle. Selv om vi ikke omgås daglig, vet alle om hverandre. Når en slik tragedie finner sted er det naturlig for oss å støtte opp om familien. Hele det chilenske miljøet er i sorg i dag, sier Victor Carroza (42).

Nærere. Da et kraftig jordskjelv rammet Chile i fjor, ble Carroza valgt til å lede foreningen «Kristiansand hjelper Chile». Den vanskelige situasjonen i hjemlandet, brakte chilenere i Kristiansand nærmere hverandre. Nå tror han det samme vil skje igjen.

— Vi chilenere har alltid vært stolte av at vi kan ta vare på hverandre når det trengs. Det er lett å glemme hvem vi er når det går bra. Men virkeligheten er at vi er her i Norge, lengt borte fra Chile. Det gjør at vi kommer tettere sammen og viser mer omsorg for hverandre enn vi ellers hadde gjort, sier Carozza.

Respekt

Han bor like i nærheten av foreldrene til den drepte 21-åringen på Hånes. Da han i morgentimene i går fikk høre hva som hadde skjedd gikk han ned til foreldrene.

— Det var folk der da. Det er viktig at det er noen rundt dem nå. Jeg kommer til å gå ned der senere for å se om det er noe de trenger hjelp til og for å vise min respekt for familien, sier Carroza.

Facebook

42-åringen reagerte da detaljer om den drepte begynte å figurere på facebook i går formiddag. Han syntes at navnbruk og spekulasjoner rundt hendelsen var respektløs.

— Jeg tok kontakt med noen og ba dem fjerne enkelte ting fra de sosiale mediene av hensyn til familien. Nå er det viktig at de blir skjermet nå. Alt må gå sin gang, sier Carozza.

Alle berørt

Ved inngangen til fjoråret var det registrert drøyt 660 innvandrere eller barn av innvandrere fra Chile i Kristiansand. De aller fleste av disse har truffet hverandre med jevne mellomrom på sosiale sammenhenger.

— Alle blir berørt på forskjellige måter. Jeg kjenner faren til den drepte fra da jeg spilte fotball. Barna våre kjenner hverandre fra forskjellige tilstelninger. Da blir det naturlig å møte familien for å fortelle at vi støtter dem i den vanskelige tiden, sier Carroza.