Foto: Vegard Nekstad
Foto: Vegard Nekstad
Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Til helga skal piratene seile sesongens første tur med den legendariske sjørøverskuta over Grashavet, men før skuta kan tas i bruk, må den gjøres klar for sesongen.

– Den er pakket ut, er blitt lakket og vi gjennomfører service, forteller mekaniker Bjørn Rislaa i Dyreparken, til fvn.no.

Hans Petter Westnes fylte et par tusen liter på "Den sorte dame" Det er langt fra hver dag at skuta får påfyll. Foto: Vegard Nekstad.

Fvn.no fikk være med på den første testturen, fra Kaptein Sabeltanns verden og nesten helt til Bombay. Målet for turen var å tanke opp tanken med et par tusen liter diesel.Sjørøverskuta skal ifølge vedlikeholdsteamet se litt slitt ut. Dykkere skal undersøke at båten ikke er skadet under vannlinja og Sjøfartsdirektoratet skal sjekke båten før den blir endelig godkjent.

Tradisjonell båtpuss blir det også.

– Men vi har egne folk til slikt. Det er en piratoppgave, sier Hans Petter Westnes, til daglig dyrepasser og båtentusiast, i dag fungerende skipper på Sabeltanns skute.

Underveis på overfarten ble skutas kanoner testet. Som alltid utstyrt med små patroner med noen få gram sprengstoff.

Konklusjonen ble positiv etter at testturen var avsluttet:

– Jeg må si at vi er fornøyd. Det gikk flott. Nå ser vi mot helga, sier Westnes.

Parkens andre sjørøverskute, ”Grevinnen”, nyter fortsatt vinterdvalen. Båten skal ikke inn i tjeneste før høgsesongen smeller i gang i juni måned. Deretter er det klart for daglige turer over parkens eget hav for begge båtene gjennom hektiske sommeruker.