KRISTIANSAND: Av forklaringen han ga under fengslingsmøtet, som startet klokka 11.45 mandag formiddag, kom det fram at 21-åringen hadde drukket en liter sprit da han forlot Vennesla på vei mot byen sammen med noen kamerater. Han skal ha hatt god kontroll over seg selv.

21-åringen og vennegjengen hans ble provosert over at en mann urinerte oppetter et butikkvindu i Markens. Dette skal ha utløst ukvemsord og slag mellom paret, som senere ble slått med jernstang, og vennegjengen, inkludert 21-åringen.

Paret, som senere ble offer for grov vold, spaserte nedover Markensgate. De ble etter hvert innhentet at siktede, som mistet kontrollen over seg selv i sinne og tok en jernstang og slo først kvinnen, og deretter mannen. De falt begge om etter slagene, har 20-åringen forklart.

Nye voldstilfeller

Under rettsmøtet mandag ble det klart at mannen også er siktet for to andre voldstilfeller. Det ene tilfellet skal ha skjedd i et fengsel i Telemark i juli måned. Da skal han ha slått ned en annen innsatt i fengslet. Da aktor, politiadvokat Morten Formo, kom fram med dette forholdet, ble det etter hvert klart at rettsmøtet måtte utsettes slik at forsvareren kunne sette seg inn i det nye forholdet.

Foto: Politiet

Kristiansand tingrett har derfor bestemt at fengslingsmøtet skal fortsette klokka 15.30.Den vestafrikanske gutten skal i tillegg har slått ned en person utenfor bensinstasjonen på Vikeland i Vennesla 18. august i år. Dette nektet han straffskyld for.

20-åringen erkjente i retten legemsbeskadigelse, men ikke at dette skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Dømt tidligere

20-åringen er dømt for to voldsepisoder tidligere. I 2008 ble han dømt for legemsfornærmelse. I mai 2010 ble han dømt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, samme forhold som han nå er siktet for i forhold til paret som ble slått ned natt til lørdag.

Da gikk han sammen med en kamerat løs på en mann i Evlegata i Kristiansand i november 2009 med et balltre. Fornærmede ble den gang påført kutt i hodet og leppa som måtte syns med fem sting. Dommen fra 2010 var på samfunnsstraff i 90 dager. I tillegg ble han dømt til 30 dager ubetinget fengsel.

I august i fjor ble 20-åringen dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for å ha truet, slått og spyttet på en politimann i forbindelse med en på pågripelse.