TILTALT: 41-åringen fra Kristiansand står nå tiltalt for firelovbrudd etter at han presset 21-åringen av veien med sin SUV. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Det var torsdag 4. oktober at Lennart Simonsson (21) fra Grimstad ble presset av veien og banket opp midt på E 18 av en illsint sjåfør.

Hendelsen startet da 41-åringen i sin Mitsubishi Pajero presset Simonssons BMW av veien. Etterpå gikk sjåføren løs på 21-åringen og slo ham i ansiktet.

Fire lovbrudd

I tiltalen heter det at 41-åringen er tiltalt etter vegtrafikkloven for uhensynsfull kjøring, da han kjørte sin SUV i rundt 100 km/t og kjørte inn i bakparten på Simonssons BMW 318. Deretter kjørte han opp på høyre side av BMWen og presset den gjentatte ganger inn mot autovernet mot motgående trafikk, slik at BMWen kolliderte og hektet seg fast i autovernet.

Kristiansanderen står også tiltalt etter straffeloven etter at han gjentatte ganger slo 21-åringen med knyttet hånd i hodet.Han er samtidig tiltalt for drapstrusler mot Simonsson på stedet, samt at han uttalte overfor 21-åringen at om ikke han hadde hatt med seg sønnen ville han slått ham "helselaus, du ville ikke levd". Han skal også ha uttalt at han skulle gjøre livet til et helvete dersom Simonsson anmeldte forholdet.

41-åringen er også tiltalt for å ha påførte Simonssons BMW 2006-modell skader for ca. 130.000 kroner.

Erstatningskrav

Politiadvokat Per Ørnulv Thorbjørnsen legger ned påstand om erstatning for bilskadene på 130.000 kroner, oppreisning opp til 100.000 kroner og erstatning for annet økonomisk tap. Han legger også ned påstand om tap av førerretten.

Saken er berammet i Aust-Agder tingrett den 8. april neste år.

41-åringens advokat, Kjell Myrland, sier til Fædrelandsvennen at hans klient ikke tar noe ansvar for skadene.

— Han er kjenner ikke straffeskyld, og det er det han kommer til å si under rettsaken, sier Myrland.

Angrer

Kristiansanderen uttalte til Fædrelandsvennen i etterkant av episoden at han angrer på at han slo, men forklarer sinnet sitt med at 21-åringen fra Grimstad kjørte på en måte som provoserte ham.— Han fikk seg to knyttenever i ansiktet. Det var ikke bra. Jeg skulle ikke slått. Det var forkastelig gjort av meg, men om det hadde vært som han sa, så ville han fått mye større skader, sa 41-åringen den gang.