KRISTIANSAND/ OSLO: — Jenta har nå blitt flyttet fra intensivavdelingen til barnekirurgisk avdeling. Tilstanden er stabil, men alvorlig, sier kommunikasjonsrådgiver ved Oslo universitetssykehus, Knut Albert Solem.

Truffet av bil

Solem kan ikke si noe mer detaljert om 2-åringens tilstand eller skadeomfang.Det var lille julaften at den lille jenta ble truffet av en ryggende bil utenfor Hurtigruta Carglass i Barstølveien. Hun ble senere på kvelden fløyet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus.

Avhøres etter nyttår

Odd Nordmo, politistasjonssjef ved Randesund politistasjon, sier til Fædrelandsvennen at politiet ikke vil foreta noe avhør av ulykkessjåføren før etter nyttår.

— Det er en balansegang her mellom hensynet til sjåføren og å få avklart hva som skjedde, sier Nordmo om mannen som er siktet i saken, og i nært slektskap til jenta.

— Han er fratatt førerkortet og har status som siktet, med de rettighetene det medfører. Vi vil etter nyttår bringe klarhet i om dette er en sak som vil medføre noen reaksjon overfor mannen, sier han.