Her er de i full gang med innpakkningen. Foto: Bernt-Thomas Åbyholm
Det gikk med 150 meter med julepapir til jobben. Foto: Bernt-Thomas Åbyholm

ARENDAL : Bernt-Thomas Åbyholm jobber på Stærk & Co i Arendal. På kontoret har han et rykte for å være lettskremt, noe gode kolleger har det mye morsomt med.

– De forsøkte å skremme meg skikkelig i forrige uke med å plassere et signalhorn under kontorstolen min. For å få mest mulig utbytte av spøken hadde de også plassert opp to kameraer på kontoret mitt, forteller Aabyholm til Fædrelandsvennen.

Har du noen gode historier om "practical jokes" på kontoret. Del de med oss i kommentarfeltet under saken, eller på vår Facebook-side.

Signalhorn under stolen

Men kameraene ble en anelse for mye. Åbyholm oppdaget nemlig disse og fikk bange anelser.

– På kontoret liker de å skremme meg en gang i blant. De har vel funnet ut at jeg er ganske lettskremt, men da jeg så kameraene skjønte jeg vel at det var noe på gang.

På tross av at han så kameraene, og at signalhornet ikke fungerte optimalt da han satt seg ned, innrømmer han å ha blitt skremt av spøken.– Jeg skvatt nok til at jeg bestemte meg for at det nå var på tide å hevne seg, og skal jeg først gjøre noe så gjør jeg det ordentlig.

150 meter med julepapir

– Bernt-Thomas er så nervøs av seg at han til og med har montert et sladrespeil på pcen sinSå søndag tok han med seg to kamerater, en venninne og 150 meter med julepapir til kontoret.

– De to som forsøkte å skremme meg deler kontor. Så vi tok rett og slett og pakket inn samtlige løse gjenstander med julepapir. Jobben tok vel cirka fire timer totalt, forteller han.

Mens innpakkingen av kollegenes julegaver pågikk holdt det hele på å gå galt da en securitasvakt gikk runden sin.

– Heldigvis tok han spøken og vi fikk lov til å fortsette.

Letter sjokkert

Så da Toralf Taraldsen og Marius Lægraid Iversen kom på jobb mandag morgen fikk de seg en aldri så liten overraskelse.– Det ble en litt uvanlig start på uken for å si det sånn. Alt som var løst var pakke inn og lagt tilbake på sin plass. Han hadde ikke spart noe. Til og med et visittkort som vi hadde liggende der hadde han pakket inn. Det ble mange julegaver for å si det sånn, sier Toralf.

Etter forsøket på å skremme Åbyholm med et signalhorn hadde han sverget sin hevn, så Iversen var forberedt på at noe kunne skje.

– Helt uventet at han hadde funnet på noe var det ikke, men jeg ble litt sjokkert da jeg så hva han faktisk hadde gjort. Dette var en av de bedre spøkene. Samtidig er det godt å vite at han har kastet bort så mye tid på dette, sier Iversen og ler.

— Hansken er kastet

Bernt-Thomas Åbyholm og tre venner brukte fire timer og 150 meter med julepapir for å hevne seg på to av Åbyholm sine kolleger. Foto: Bernt-Thomas Åbyholm

Og selve utpakkingen av gavene måtte de ta seg av selv.– Det er fremdeles noen pakker som mest sannsynlig ikke blir pakket ut før etter julaften, sier Iversen.

Men at spøkene stopper med dette er det vel ingen av de som tror.

– Nå har Bernt-Thomas kastet hansken. Han er jo lettskremt så vi bør ha gode muligheter til å få tatt hevn, sier Taraldsen.

Inspirert av andre spøkefugler

Iversen støtter kollegaen.

– Bernt-Thomas er så nervøs av seg at han til og med har montert et sladrespeil på pcen sin slik at vi ikke kan komme overraskende på ham, men foreløpig har vi bare ikke vært utspekulerte nok. Men situasjonen ble nok ikke noe bedre for hans vedkommende av dette siste stuntet.

Alle tre innrømmer at de har blitt inspirert av lettskremte Basse Andersen fra Arendal. Basse jobber på Østereng og Benestad på Stoa i Arendal, og der har det gått sport blant kollegene i å skremme ham. Videoene er blitt publisert på Youtube og flere medier har plukket den opp. Så populære har videoen blitt at man nå vil tekste de på engelsk slik at de kan bli tilgjengelige for folk fra hele verden. Den engelske avisen Daily Mail har allerede delt video av Basse med sine lesere.