Vågsbygd natt til søndag. Foto: Vegard Nekstad
IMG_2099_2.jpg Foto: Vegard Nekstad
Slik så Lundsbroa ut lørdag kveld Foto: dag a benestad
Meteorologen melder mer nedbør det neste døgnet. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: Vegtrafikksentralen melder om vanskelige kjøreforhold hele veien fra Kristiansand til Vestfold.

— Det er vanskelige kjøreforhold fra Kristiansand og opp til Langangen i Vestfold. Det er fare for vannplaning på grunn av store nedbørsmengder, opplyser Vegtrafikksentralen ved 23.30 tiden lørdag.

De oppfordrer sjåfører til å ta det med ro, og tilpasse farten etter kjøreforholdene. Værmeldingen viser at dette rådet blir stående en stund, for det er mer regn i vente.

— Alt av mannskap er ute og gjør hva de kan, sier vakthavende hos Vegtrafikksentralen.

E 18

Det er også mye veldig mye vann i vegbanen på E 18 ved Stoa vestgående løp, der E 18 krysser RV 42, opplyser operasjonsleder Vidar Otto Neset i Agder politidistrikt.

21.34 fikk politiet melding om at det var mye vann i veibanen på E 18 Bjørndalssletta. Vegtrafikksentralen ble orientert og varslet entreprenør. Ved midnatt er dette ordnet opp i.

Like før kom det også melding om at det var mye vann i Vågsbygd, og ved midnatt var situasjonen den samme. Vegtrafikksentralen har varslet entreprenør, opplyser Neset.

Det har også hopet seg opp vann flere steder i Kvadraturen.

Kommunen forberedt

— Vi er nå mest spente på om det vil komme overvann i veibanen. Det kan bli en utfordring, sier Jan Ove Tveit, som vakthavende oppsynsmann i Ingeniørvesenet i Kristiansand.

Lørdag kveld er alle busstrasseer er åpne. Det ligger noe snø igjen på enkelte gang- og sykkelstier.

— Vi er ikke ferdig med alle boligveiene, men det vil være ferdig i løpet av kvelden eller tidlig natt, sier Tveit ved 20.30-tiden.

Sjekker sluker

Ingeniørvesenet har nå fokus på nedbøren, og Tveit understreker at det er viktig at sluker er åpne. Dette er foreløpig ikke et problem, men de er nå ute og sjekker sluker.

Like før klokken 21 lørdag melder Meteorologisk institutt at det ligger an til å komme mellom to og 30 millimeter nedbør enkelte steder det neste døgnet.— Det kan komme en god del nedbør i både Vest- og Aust-Agder. Nedbøren vil nok komme som regn på kysten og i lavereliggende strøk, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

Stigende temperaturer

Temperaturene vil stige utover natta, og dermed vil flere områder få nedbøren som regn. Noen steder blir det regn og sludd, mens det andre steder kan bli våt og tung snø.

— Det som kan skape problemer er at våt og tung snø kan gjøre det litt glatt og tungt å brøyte. Blir det mildvær kan det bli glatt og holkeføre, sier Haga.

Han forstår at Tveit er bekymret for at det kan bli vanskelig for slukene å holde unna nedbøren.

— Når det har vært en lang kuldeperiode er marka frossen, og avrenningen ikke så effektiv. Det kan komme kraftige byger, sier Haga.