ARENDAL: Den 35 år gamle tiltalte mannen fra arendalsområdet gjennomførte i perioden fra mai til desember i 2007 ni forskjellige grove bedragerier. Møbel-, elektro— og sportsbutikker på Sørlandet og Østlandet ble loppet for 190.000 kroner ved bruk av forfalskede innkjøpsordrer. Den tiltalte etablerte et firma med fiktiv forretningsadresse og uten forretningsmessig aktivitet.

Bedrageriene ble anmeldt i perioden fra desember 2007 til mai 2008. I et avhør 10. juni 2008 erkjente den domfelte de faktiske forhold, men ikke straffskyld. I det andre og siste avhøret 8. juni 2009, altså ett år senere, gav han en uforbeholden tilståelse. I mellomtiden lå saken, ifølge lagmannsretten, inaktiv hos politiet.

Det ble tatt ut tiltale 9. september 2009, og saken var til behandling i Aust-Agder tingrett 11. januar i år. Da ble 35-åringen dømt til ubetinget fengsel i fem måneder. Denne avgjørelsen anket domfelte til lagmannsretten.

Lagmannsretten har redusert straffen til fengsel i 120 dager. Av dette må 35-åringen sone 30 dager, mens resten er gjort betinget med to års prøvetid.

Lagmannsretten slår fast at »domfelte har for lagmannsretten oppnådd et bedre resultat, og saksomkostninger idømmes ikke».

Dommere i lagmannsretten var lagdommerne Tone Kleven og Nils Ole Simonsen, samt ekstraordinær lagdommer Steinar Thomassen.